Leijona-hyökkääjä paljasti: Kimmo Timonen teki omanlaisen eleen paidanjäädytyksen alla – "Todellinen herrasmies"

Leijonat onnistui kaatamaan Tshekin Karjala-turnauksessa lauantaina, kun loppulukemat olivat kotijoukkueen hyväksi 3-0. Ottelun alla juhlistettiin Kimmo Timosta, jonka maajoukkuepaita nostettiin Hartwall Arenan kattoon.

Timonen piti huumoria täynnä puheen ja kannusti kotiyleisöä raviokkaisiin huutoihin.

Suomelle maaliverkkoja lauantain ottelussa heiluttanut Joonas Nättinen paljasti, että Timonen teki pienen eleen Leijonille ottelun alla.

– Hän kävi ennen peliä tsemppaamassa ja pahoittelemassa viivästystä. ”Tulee vähän kestämään jätkät, kärsivällisyyttä”, Nättinen kertoi Timosen eleestä MTV Sportille, hymyissä suin.

– Todellinen herrasmies, Nättinen ylisti Timosta.

Koko tilaisuus oli hienosti toteutettu. Muistaminen keräsi kehuja myös Nättiseltä.

– Harvoin saa olla noin lähellä tuollaista seremoniaa. Pitää olla hyvin erikoislaatuinen pelaaja, että saa tuollaisen kunnian. Timonen oli sitä. Oli mahtavaa olla mukana tuossa päivässä.

– Jokainen tästä meidän joukkueessa on katsonut noita kavereita pienenä, jotka istuivat penkillä. Kaikki ovat seuranneet heidän edesottamuksia, Nättinen sanoi ja viittasi Timosen lisäksi muun muassa Teemu Selänteeseen, Saku Koivuun, Teppo Nummiseen ja Jere Lehtiseen.

Itse ottelussa Nättinen itse teki hyvin erikoisen maalin.

Toisen erän seitsemännellä minuutilla Nättinen meni karvaamaan kiekkoa Tshekin puolustajalta, joka töpeksi pahemman kerran. Nättisen ei tarvinnut kuin laittaa lapa jäähän ja kiekko pomppi sisään.

– Ei siitä tyylipisteitä tullut. Onneksi lehteen tulee nimi, ei video, Nättinen naurahti.

– Ei ole tullut vastaavaa eteen oman uran aikana varmaan kertaakaan. Kaikki otetaan vastaan ja oli hienoa tehdä tässä hallissa Suomi-nuttu päällä maali.

KHL:ssä Neftekhimikiä edustava Nättinen innostui kuvailemaan vekkulisti osumaa, jossa hän meni päättäväisesti maalille.

– Oli Jääkiekkoliiton oppikirjan mukainen maali, Nättinen sanoi virne suupielillä.

Ylipäätänsä lauantain ottelu oli vahva esitys Suomen joukkueelta.

– Tulimme hyvällä jalalla ja pelasimme rohkeaa peliä alusta asti. Hallitsimme ja saimme luotua koko ajan hyviä paikkoja. Olimme vaarallisempi joukkue jäällä, Nättinen näki.

Lue myös:

    Uusimmat