Mainos

Lehti: USA ei kysy ilmaiskuihin Syyrian hallinnon lupaa

Yhdysvallat ei aio keskustella Syyrian hallinnon kanssa maahan mahdollisesti tehtävistä ilmaiskuista, uutisoi Washington Post. Lehden mukaan Yhdysvallat ei tee yhteistyötä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tai maan ilmavoimien kanssa.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottajan Jen Psakin mukaan äärijärjestö Isisiä vastaan tehtyjä ilmaiskuja voidaan laajentaa Irakista Syyriaan. Valkoisen talon mukaan presidentti Barack Obama ei kuitenkaan vielä ole tehnyt päätöstä ilmaiskuista Syyriaan. Sen sijaan tiedustelulentoihin lupa on annettu. 

Lehden mukaan iskujen aloittaminen asettaisi Obaman samaan taistelurintamaan al-Assadin kanssa, vaikka Syyria virallisesti vastustaisi rajojensa loukkaamista. Tällaista tilannetta Obama on halunnut välttää.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on jo alkanut kartoittaa mahdollisia iskukohteita Syyriassa. Luultavasti hyökkäyksiä tehtäisiin Pohjois-Syyriassa sijaitsevan Raqqahin kaupunkiin ja sen lähialueille, jotka ovat tärkeimpiä Isisin hallitsemia alueita. Yksi mahdollisuus on ampua pitkän kantaman aseilla Irakista Syyrian puolelle.

Pentagonin tiedottajan mukaan Isis on vaarallinen uhka, ja Yhdysvallat tekee tarvittavan suojellakseen kansalaisiaan.

– Emme anna maantieteellisten rajojen estää tämän tehtävän toteuttamista, tiedottaja John Kirby sanoi.

Amerikkalaiskenraali Martin Dempsey arvioi äskettäin, että jos Isis halutaan kukistaa lopullisesti, järjestöä vastaan pitää toimia Irakin lisäksi myös Syyriassa.

Syyria on ilmoittanut, että se on valmis taistelemaan Isisiä vastaan kansainvälisen yhteisön kanssa. Maan ulkoministerin Walid Muallemin mukaan ulkomaiden pitää kuitenkin kysyä Syyrialta lupa ilmaiskuihin, tai muuten toiminnan katsotaan loukkaavan maan suvereniteettia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.