Mainos

Lehdet: Aiheuttiko puhelin EgyptAirin koneen mereen syöksyn ja 66 ihmisen kuoleman?

Ranskalaiset tutkijat selvittävät puhelimen ja tabletin yhteyttä lentoturmaan, jossa EgyptAirin matkustajakone syöksyi Välimereen viime toukokuussa. Asiasta kertovat muun muassa The Sunday TimesThe Telegraph ja ranskalainen Le Parisien.

Onnettomuuden mahdolliseksi syyksi mainitaan nyt perämiehen Iphone ja Ipad. Perämies oli tutkinnan mukaan asettanut puhelimen, tabletin ja neljä hajuvesipulloa ohjainkeskuksen päälle. Tämän vahvistavat muun muassa Pariisin Charles De Gaullen lentokentältä saadut turvakamerakuvat. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että puhelin ja iPadin litium-akut syttyivät tuleen.

Le Parisien -lehden lähteiden mukaan tulipalo oli syttynyt lentokoneessa samassa paikassa, missä perämiehen puhelin ja Ipad olivat. Apple toteaa Telegraphille, ettei yhtiöön ole oltu yhteydessä turmatutkintaan liittyen. 

EgyotAirin kone oli matkalla Pariisita Kairoon. Matkustajalennon mereen syöksyssä kuoli lennolla olleet 66 ihmistä. Egyptin viranomaiset ovat epäilleen turmassa myös terrorismia sen jälkeen, kun hylyn joukosta on löytynyt jäänteitä räjähdeaineista. Ranskalaiset tutkijat taas epäilevät tulipalon pudottaneen koneen. Tulipalon alku on paikallistettu ohjaamoon ja läheiseen vessaan.

Telegraphin artikkelissa entinen lentäjä ja nykyinen lentolehden toimittaja David Learmount taas epäilee sitä, että perämies olisi jättänyt tavaransa ohjainkeskuksen päälle.

– Ensinnäkin, lentäjät eivät jätä tavaraa kojelaudalle, koska nousussa ne tulisivat syliin tai lentäisivät lattialle. Lisäksi turbulenssissa ne voivat jumittaa ohjaimet. Lisäksi se ei käy järkeen, että puhelinta syytetään tulipalosta, joka on syttynyt useammassa paikassa samaan aikaan.

Tutkijat eivät ole vielä vahvistaneet turman syytä. Egypti palauttaa Ranskaan onnettomuudessa kuolleiden 15 ranskalaisen ruumiit ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.