Mainos

"Leggingsit voivat häiritä oppimista" – 11-vuotias tyttö ei päässyt oppitunnille pukeutumisensa vuoksi

Yhdysvaltalaisäiti on ryhtynyt toimiin sen jälkeen, kun koulun henkilökunta soimasi hänen 11-vuotiaan tyttärensä pukeutumista.

Äiti Kimberly Jones julkaisi Facebookissa vihaisen kirjoituksen sen jälkeen, kun koulun henkilökunta oli moittinut hänen tyttärensä pukeutumista. Bella-tyttö oli pukeutunut kouluun kuviollisiin leggingseihin ja pitkään tunikaan. Opettaja oli lähettänyt tytön terveydenhoitajan vastaanotolle luokkaan päästämisen sijaan, sillä hänen mukaansa tyttö rikkoi asullaan koulun sääntöjä.

Myös terveydenhoitajan mukaan tytön tunika oli liian lyhyt, ja hän oli tarjonnut tytölle harmaita urheiluhousuja, jotka hänen olisi pitänyt pukea ylleen. Äidin mukaan tytölle ei annettu mahdollisuutta soittaa kotiin saadakseen uudet vaatteet, vaan tyttö oli joutunut lähettämään salaa tekstiviestin äidilleen kertoakseen tapahtuneesta. Viestin saatuaan äiti lähti hakemaan tytärtään koulusta kesken päivän.

Tieto leggings-kiellosta lisättiin koulun nettisivuille vasta jälkikäteen

Äidin mukaan rumien varahousujen antaminen oli tytölle kuin rangaistus.

– Mikä muu voisi olla syynä voisi olla siihen, että 11-vuotiaalle tytölle, joka on uusi koulussa, uusi kaupungissa ja osavaltiossa, annetaan jalkaan tällaiset housut? äiti ihmettelee.

Jones kertoo olevansa erittäin surullinen tapahtuneesta, sillä perhe oli juuri muuttanut kaupunkiin ja tyttö oli ollut erittäin innoissaan uudesta koulusta. Tapahtuneen jälkeen hän oli kuitenkin kysynyt perheeltään, voisivatko he muuttaa taas.

Koulu myöntää, että heidän pukeutumissääntönsä eivät ole täysin selviä leggingsien osalta. Tapahtuneen jälkeen koulun verkkosivustolle on lisätty tieto siitä, että leggingsit eivät ole sallittu asu, mutta aiemmin asia ei ollut tiedossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulun valvoja Darrel Stufflebeam pyysi perheeltä anteeksi sitä, etteivät heidän nettisivunsa olleet ajan tasalla. Jones ei kuitenkaan sulattanut anteeksipyyntöä, vaan kyseenalaisti syitä, joiden vuoksi sääntö on luotu. Äiti kertoo kahden eri opettajan todenneen, että tyttöjen käyttämät leggingsit voivat aiheuttaa ongelmia poikien keskuudessa ja häiritä oppimista.

– Jatkamme sääntöjemme tutkimista ja sitä, miten panemme ne täytäntöön ja säilytämme tehokkaan oppimisympäristön. Keskitymme nyt täyttämään velvollisuutemme opiskelijoiden kouluttamisessa, yhteistyökoordinaattori Nineveh Carvan raportoi kohua.

Jones kiteyttää, että ei aio selityksistä huolimatta antaa periksi, vaan jatkaa taistelua koulun erikoista pukeutumissääntöä vastaan.

Video: Mitä tehdä, jos lasta kiusataan?

7:29

Lähde: Today 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja