Laura Arffman koki kätilöiden kiirepaineen toista lasta synnyttäessään: "Minulle ehdotettiin sairaalasta kotiinlähtöä, vaikka esikoisenikin syntyi nopeasti"

2:13
Urheilutoimittaja Laura Arffman aisti kiireen naistenklinikalla ennen synnytystään: "Itse joutui sanomaan, että en kyllä nyt lähde kotiin".

Kun Ylen urheilutoimittaja Laura Arffman synnytti toista lastaan, hän huomasi, kuinka tunnelma synnytysairaalassa oli muuttunut kiireisemmäksi kuin esikoista synnyttäessä.

– Klinikalla on taulu, johon merkataan osastolla syntyneiden määrä päivittäin. Kun ohitin taulun samana päivänä joitakin tunteja myöhemmin, lukemat olivat yli kaksinkertaistuneet, Arffman kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Arffman synnytti esikoisensa 1,5 vuotta sitten ja kahdeksan viikkoa sitten hän saapui kotiin toisen vauvakääreen kanssa. Lähtö synnytykseen tuli yllättäen suoraan neuvolan rutiinitarkastuksesta Helsingin Naistenklinikalle. Synnytystä odottaessa Arffman huomasi, kuinka kätilöiden kiire on kasvanut ja kuinka syntyvyyden lasku onkin kääntynyt korona-aikana varsinaiseksi vauvabuumiksi.

– Kun synnytys ei ollut alkaa, minulle ehdotettiin kotiinlähtöä, vaikka ensimmäinen lapsenikin syntyi nopeasti, Arffman jatkaa.

Arffman joutui sanomaan vastaan. Hän lähtisi kotiin vasta vastasyntyneen kanssa. Aluksi naiselle ei meinannut löytyä paikkaa, jossa odottaa synnytystä.

– Paikka olisi löytynyt vain sektioiden puolelta, jossa ei olisi saanut kivunlievitystä.

Arffman tunsi kehonsa, sillä vauva syntyi lopulta samaan aikaan ja samassa ajassa kuin mitä miehet käyttivät aikaa maastohiihdon MM-kisojen viestiin. Norja käytti voittoonsa aikaa tunnin ja 52 minuuttia, kuudenneksi jätetty Suomen joukkue hiihti pari minuuttia kauemmin.

Hiihtoon erikoistunut toimittaja sai kuunneltua viestiä kuitenkin synnytyksen aikana riittävästi, että oli selvillä tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja