Lauantaina vietetään Talkoopäivää – kerää hyvä porukka kasaan!

Lauantaina 17.5. vietetään Talkoopäivää. Päivän ideana on elvyttää talkooperinnettä ja saada suomalaiset kerääntymään yhteisen tekemisen pariin.

Lauantaina elvytellään talkooperinnettä Talkoopäivän merkeissä. Kuka tahansa voi osallistua järjestämällä talkoot. Kerää hyvä porukka kasaan ja keksikää yhteistä tekemistä esimerkiksi jonkin projektin, harrastuksen tai uuden asian oppimisen parissa!

Isännöintiliiton vinkit taloyhtiön talkoisiin:

  1. Taloyhtiön hallitus päättää sopivan päivän ja varmistaa samalla, että taloyhtiön talkoovakuutukset ovat kunnossa.
  2. Hallitus sopii isännöinnin kanssa siitä, miten talkoista tiedotetaan asukkaille. Tiedottaminen tulee tehdä hyvissä ajoin.
  3. Talkoita kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kaikille on selvää, mitä talkoissa tehdään. Siivotaanko esimerkiksi taloyhtiön piha-aluetta vai maalataanko roskakatos? Talkoihin osallistuminen on aina vapaaehtoista.
  4. Hallituksen on huolehdittava, että välineitä, kuten haravia, kottikärryjä ja lapioita on hankittu riittävästi. Isännöinnin kanssa sovitaan siitä, kuka tilaa tarvikkeet huoltoyrityksestä.
  5. Taloyhtiön hallitus päättää etukäteen, mitä talkoissa tarjotaan ja sopii siitä, kenen vastuulla eväiden hankkiminen on. Talkootiedotteessa voi pyytää asukkaita ilmoittamaan mahdollisista erikoisruokavalioista.
  6. Jos taloyhtiössä on sauna, päivä voidaan päättää yhteissaunalla. Saunavuoro varataan huoltoyritykseltä hyvissä ajoin.

Talkoopäivän sivuilla kerrotaan, että kymmenet talkooporukat kokoontuvat lauantaina 17.5. yhteisen tekemisen parissa. Esimerkiksi Otaniemessä kunnostetaan yhteisiä katualueita ja rakennetaan rantasaunalle palju ja muualla Espoossa siivotaan rantoja. Kaikki talkoot löydät Talkoopäivän sivuilta!

Vielä ehdit osallistua! Kaipaisiko läheinen leikkipuisto siivousta? Entäpä olisiko hyvä idea kerätä porukka kasaan ja opetella vaikkapa hengenpelastustaitoja? 

Talkoopäivä kertoo sivuillaan olevansa voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton liike, joka haluaa tarjota suomalaisille mahdollisuuden osallistua talkoisiin edes yhtenä päivänä vuodessa.

Pidätkö asunnostasi hyvää huolta?

Meneillään on myös jokavuotinen Toukotalkoot-kampanja, joka kannustaa ihmisiä pitämään kodeistaan hyvää huolta. Huolenpidon tuloksia voivat olla esimerkiksi energiansäästö, parantunut turvallisuus sekä asumisen viihtyisyys. 

Kyseessä on jo kahdeksas Toukotalkoot-kampanja, joka muistuttaa asumiseen liittyvistä tarkistus- ja huoltotoimista, joita asukkaat voivat tehdä itse. Tekemällä asuntoosi perushuoltotoimet lisäät asumisen turvallisuutta, terveellisyyttä, energiatehokkuutta ja mukavuutta.

Muistathan esimerkiksi tarkistaa, pitäisikö käsisammutin viedä jo huoltoliikkeeseen, ovatko jääkaapin ja pakastimen taustat pölyttömät ja valaisimet ehjiä ja paikoillaan? Toukotalkoot-sivustolta löydät tarkistuslistat avuksi laitteiden tarkastukseen.

Talkoopäivän ja Toukotalkoiden hengessä voisi myös miettiä, olisiko aika järjestää taloyhtiön talkoot? Siistit ja hyvin hoidetut yhteiset tilat sekä piha-alue lisäävät kodikkuutta ja parantavat kotitalon viihtyisyyttä. Yhdessä tekemällä säästyy myös taloyhtiön rahaa.

Lue myös:

    Uusimmat