Latvala lohdutti kilpakumppaniaan – "Ottille tuli kyynel silmäkulmaan"

5:39

Puolan MM-ralli päättyi väkeviin riemun ja pettymyksen tunnelmiin.

Rallin voittanut Volkswagenin Andreas Mikkelsen, viidennen sijan pitänyt Jari-Matti Latvala ja WRC2-luokan voittanut Teemu Suninen olivat päätöspäivän onnistujia.

- Nyt voi sanoa, että tämä oli voitettu viides sija. Ennen rallia oli niin paljon kaikenlaisia pr- ja muita hommia, että olin liian väsynyt, kun lähdettiin kilpailuun. Kilpailun alussa en saanut itsestäni parasta irti, Latvala totesi.

Latvala löysi hyvän vauhdin neljän erikoiskokeen päätösetapilla, kun sade muutti ajourat mutaliejusta liukkaiksi. Hän piti MM-sarjaa johtavan VW-tallitoverinsa Sebastien Ogierin 6,5 sekunnin erolla takanaan kuudentena.

- Kun lähdettiin tuolle toiseksi viimeiselle pätkälle ja sade yltyi, ajattelin, että nyt ei saa hyytyä. Seb oli 2,4 sekunnin päässä. Tiesin, että hän hyökkää, Latvala muisteli.

Kyseisellä reilun 20 kilometrin Baranowon erikoiskokeella Latvala ajoi pohjat 4,8 sekunnin erolla Ogieriin. Se käytännössä ratkaisi taistelun.

- En ihan heti muista, milloin ajourissa olisi ollut noin paljon mutaa ja liejua. Se oli välillä kuin Dakar-rallissa. Yritin mennä samalla rytmillä vielä viimeisenkin pätkän, mutta ajo karkasi muutamassa paikassa sen verran, että Ogier oli siellä 0,7 sekuntia nopeampi.

Latvala otti kisan päätöspätkältä kaksi MM-bonuspistettä ja on nyt sarjassa neljäntenä.

Kilpailun päätteeksi Latvala oli ensimmäisen joukossa lohduttelemassa Ott Tänakia. Virolainen lähti päätöspäivään rallin johdossa. Hän oli tukevasti kiinni uran ensimmäisessä MM-rallin voitossa, mutta menetti sen rengasrikossa Mikkelsenille.

- Kyllä siinä tuli Ottille kyynel silmäkulmaan. Hänellä oli perhe ja paljon virolaisia kannattajia paikalla. Sanoin Ottille, että hän voi hyvinkin ajaa tuon ensimmäisen voittonsa vielä tänä vuonna, Latvala totesi.

Fordia kuskannut Tänak oli kilpailussa toinen 26,2 sekunnin erolla Mikkelseniin, joka voitti MM-rallin toista kertaa urallaan. Tänakille toinen sija on uran paras saavutus MM-sarjassa.

- Nyt tuo sijoitus nyt merkitse mitään, Tänak purki pettymystään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja