Lattiamateriaaleissa on valinnanvaraa: Pinkkiä parkettia ja ruudullista muovimattoa

Nyt on aika suunnata katse lattiaan. Materiaaleja ja sävyjä löytyy jokaiseen makuun. 

Lattiassa puun eri sävyt saavat näkyä ja kuvio voi olla jopa kirjava. Puun pinta käsitellään mataksi, satiiniseksi, ajan patinoimaksi tai kiiltäväksi.

Kulutuksen kestävät pinnat ovat turvallinen vaihtoehto erityisesti lapsi- ja lemmikkiperheisiin. Kulutuksen kestävyys on monessa lattiamateriaalissa itsestäänselvä ominaisuus, joten vaihtoehtojen määrä on entistä laajempi. 

Lattiaan voi kokeilla rohkeasti esimerkiksi värikästä parkettia, ekologista korkkilattiaa tai marokkolaistyylistä laattaa.

Parketti

Parketissa viehättää materiaalin aitous ja ainutlaatuisuus. Puu on arvokas materiaali, joka myös säilyttää arvonsa hyvin hoidettuna. Eri pintakäsittelyillä saadaan puusta aina eri näköinen. Parketti on myös miellyttävän lämpimän tuntuinen jalan alla. 

Laminaatti

Laminaatti on kestävä ja edullinen vaihtoehto aitopuiselle parketille. Laminaattia käytetään paljon ja värivalikoima on laaja. Uutuutena laminaattiin tehdään metallinhohtoinen pinta.

Värivalikoimasta löytyy todella vaaleita, jopa valkoisia sekä todella tummia sävyjä runsaasti. Laminaatin asentaminen on helppoa ja se voidaan asentaa esimerkiksi vanhan parketin päälle. 

Vinyylilaminaatti sopii hieman epätasaisellekin lattialle ja sen asennus on jopa helpompaa, kuin tavallisen laminaatin, sillä vinyyliä voidaan leikata mattoveitsellä.

Korkkilattia

Korkki on hiljainen, pehmeä ja ekologinen vaihtoehto lattiamateriaaliksi. Korkissa yhdistyy laminaattilattian helppo asennus ja puuta jäljittelevä pinta. Korkkilattiaa löytyy myös laattaa jäljittelevissä kuoseissa.

Korkkilattia on joustavuutensa takia miellyttävä ja ergonominen materiaali esimerkiksi keittiöön, jossa seistään paljon ruokaa laitettaessa. Korkki vaimentaa askelääniä tehokkaasti ja sopii akustiikkansa vuoksi esimerkiksi musikaalisiin talouksiin. Korkkia voi myös hioa ja käsitellä uudelleen, kuten parkettiakin.

Muovimatto

Muovimattoa saa nykyään monessa kuosissa ja värissä. Muovimaton etuja ovat ympäristöystävällisyys, ääntä eristävät ominaisuudet, vesitiiviys ja edullisuus. Matto voidaan asentaa vanhan lattian päälle. 

Sävy- ja kuosivaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Retrohenkinen mustavalkoruudullinen matto sopii täydellisesti keittiöön. Eteisen kurat eivät vahingoita kivilaattaa muistuttavaa mattoa. Tekstiilimattoa kannattaa myös kokeilla. Pehmoinen pinta on miellyttävän tuntuinen jalan alla esimerkiksi makuuhuoneessa.

Laatta

Laatta on erittäin kestävä ja ylellisen näköinen lattiamateriaali, jota nähdään paljon muuallakin kuin keittiössä ja eteisessä. Kuusikulmaiset laatat ovat tällä hetkellä nousussa. Marokkalaistyyliset kuosit ovat myös trendikkäitä.

Laatta saattaa tuntua kylmältä jalan alla ilman lattialämmitystä, mutta kesäisin se on mukavan viileä. Laatta kestää pesua erityisen hyvin.

Marmoria nähdään nyt paljon kodinsisustuksessa. Marmorilaatta on uniikki ja arvokas vaihtoehto lattiamateriaaliksi. Jokainen laatta on erilainen, ja sävyjä löytyy klassisesta valkoisesta kermaiseen vaaleaan ja jadenvihreään.

Marmorijäljitelmä on edullinen, mutta kaunis vaihtoehto aidolle arvokkaalle marmorille. Marmori on aina tyylikäs vaihtoehto.

Lue myös:

    Uusimmat