Lastenjuhlien helpot herkut: Merirosvokakku ja prinsessatikkarit

Lastenkutsujen järjestäminen on kivaa puuhaa. Voi päästää mielikuvituksensa valloilleen ja loihtia unohtumattomia elämyksiä synttäriväelle. Mielikuvituksen apulaiseksi voi ottaa kirjojen, lehtien ja nettisivustojen lisäksi tuotepakkauksissa olevat tarjoiluvinkit. Parhaat vinkit iloisiin juhliin tulevat päivänsankarilta itseltään.

Lastenkutsut onnistuvat parhaiten, kun juhlat suunnitellaan päivänsankarin kanssa yhdessä. Aikuinen voi ehdottaa juhlille erilaisia teemoja, joista lapsi valitsee hauskimman. Myös herkkupöydästä tulee mieluisa, kun jokaisen mielipide huomioidaan.

– Lastenkutsuilla ei kangistuta kaavoihin: meilläkin oli viimeksi teemana sekä merirosvot että prinsessat, kertoo kahden lapsen äiti Tanja Hautakangas.

Hautakankaan perheen lapset ovat 6-vuotias Elias ja 5-vuotias Vilma, joten synttäreitä on ehditty viettää jo yli kymmenen kertaa. Syntymäpäivät ovat paitsi lastenkutsut, myös mukava tapa seurustella sukulaisten ja ystävien kanssa.

– Sehän se on parasta juhlissa, ihmisten tapaaminen. Ja tietenkin lasten mielestä parasta ovat lahjojen lisäksi ne herkut, hymyilee Tanja.

– Meillä oli merirosvokeksejä, joissa oli ihanaa väriherkkua päällä, ja toisella puolella luuranko tai hämähäkki tai sellainen lepakko, kertoo Vilma.

Lastenkutsuilla opitaan käytöstapoja

Käytäntö on monelle osoittanut, että pieni kakku riittää isollekin väelle. Sekä lapsille että aikuisille tuntuvat maistuvan parhaiten pienet nopeat syötävät.

– Niitä pulla- ja keksivateja saa olla useimmiten täyttämässä. Perinteisen kakun olen joskus korvannut jäätelöllä. Siitä saa helposti koristeltua teemaan sopivan oikean värisillä kekseillä, kertoo Tanja.

Lastenkutsut ovat juuri oikea areena oppia käytöstapoja ja kärsivällisyyttä. Muiden huomioon ottaminen ja kiittäminen ovat tärkeitä taitoja aikuisenakin.

– Juhlissa ei saa huutaa eikä tapella. Ja pitää auttaa siivoamisessa, tietää Vilma.

– Eikä pikkusiskoa saa kiusata, lisää Elias.

– Rento ja iloinen meininki pitää tietenkin olla, ja koska lastenjuhlissa ollaan usein aika toiminnallisia, ei kannata hermoilla, jos muutama mehulasi kaatuu, sanoo Tanja.

Vaaleanpunaiset prinsessatikkarit

20 kpl vaaleanpunaisia keksejä
1 dl tomusokeria
2–4 tl vettä
10 kpl cocktail- tai pieniä varrastikkuja

1. Lisää tomusokeriin tipoittain vettä, kunnes seoksesta tulee paksuhko tahna. Voit käyttää myös valmista tomusokerikuorrutetta.

2. Laita keksin ruskealle puolelle lusikankärjellinen tomusokerivesiseosta ja levitä sitä vähän keksin päälle.

3. Paina hammastikku kiinni seokseen ja laita lopuksi toinen keksi päälle. Purista keksit varovasti yhteen ja anna niiden jähmettyä esim. tarjottimella.

4. Aseta prinsessatikkarit tarjolle lasiin tai pikariin.

Keksijäätelökakku

1 l vaniljajäätelöä
100 g värikkäitä keksejä
1–2 dl kinuskikastiketta

Koristeluun:

Värikkäitä keksejä
Suklaarouhetta tai –makeisia

1. Anna jäätelön pehmentyä hetki huoneenlämmössä. Paloittele jäätelö kulhoon ja vatkaa pehmeäksi sähkövatkaimella tai puuhaarukalla.

2. Paloittele keksit ja kääntele isolla lusikalla keksipalat ja kinuskikastike jäätelön joukkoon.

3. Kaada jäätelö vuokaan tai pieniin muotteihin ja pakasta min. 3–4 tuntia.

4. Nosta jäätelö sulamaan 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

5. Koristele kekseillä ja suklaarouheella.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja