Ideoita lastenjuhliin – askarrellaan yhdessä

Järjestä pienelle juhlasankarille unelmien lastenkutsut! Valitse juhlille sopiva teema ja askartele persoonalliset kutsut ja koristeet yhdessä lapsen kanssa.

Kutsut

Askarrelkaa yhdessä lasten kanssa hauskat kutsukortit. Yllättäkää kutsun vastaanottaja – liittäkää korttiin yksityiskohta, joka virittää juhlahumuun jo etukäteen.

Kutsun yksilöllinen koriste voi olla vaikkapa pilli, coctailvarjo tai karkkilaatikko. Yksityiskohdan liittää kartonkiseen korttipohjaan kätevästi kaksipuolisella teipillä tai liimanauhalla. Myös tarpeettomana lelulaatikossa pyörivistä vanhoista nukenvaatteista ja ompelukorin napeista luo hauskoja somisteita kortteihin, kun ne kiinnittää kutsuun muutamalla huomaamattomalla neulanpistolla.

Tötteröhatut

Pyöräyttäkää juhlailoa nostattamaan tötteröhatut. Ne valmistuvat kädenkäänteessä kierrätysmateriaaleista, esimerkiksi taipuisasta tapetista, lahjapaperista tai sanomalehtipaperista, joka värjätään ensin vesivärein juhlien teemaan sointuvaksi. Kun pienille vieraille varataan tarroja, kiiltokuvia ja värikyniä, jokainen voi viimeistellä hatusta omannäköisen.

Popcorni- ja karkkipurkit

Popcornit ja makeiset maistuvat itse tehdyistä purkeista, joihin juhlavieraat annostelevat herkkuja ottimella tarjoilukulhosta. Päällystäkää kahvalliset kierrätetyt muovipurnukat hauskoin kuvin ja tekstein. Viimeistelkää purkit solmimalle niiden ympärille somia nauhoja.

Kiitokseksi

Tehkää juhlijoille pikkupussukat, jotka ovat kiitos osallistumisesta juhliin. Valmiit paperipussit voivat sisältää vaikkapa kiitosviestin, hienon heijastimen ja purkkaa herkkujen jälkeen pureskeltavaksi tai kotiinviemisinä. Hauska idea on pyytää jokaista koristelemaan pussi mieleisekseen juhlissa.

Lahjojen paketointi

Pakatkaa synttärisankarin lahja persoonallisesti ja ekologisesti. Käärikää se vanhaan tapetinpalaseen, sanomalehtipaperiin tai puuhakirjan keskiaukeaman sivulle, jossa on esimerkiksi peli tai juliste.

Katetaan kauniisti, tarjoillaan hauskasti

* Lastenjuhlien kattauksessa saa olla väriä ja vallattomuutta. Taiteile kattauksen keskelle lapsia ilahduttava koriste tai yksityiskohta, esimerkiksi lasinen maljakko tai purkki, jossa on kukkien sijaan pikkumakeisia ja tikkareita tai levitä pöydälle leikkisä pöytäliina. Liinan virkaa voi juhlien teemasta riippuen toimittaa suuri vanha kartta tai soma pitsiverho.

* Kakun sijaan voi vaihteeksi leipoa cup cake -leivoksia ja asetella ne useampikerroksisille kakkuvadille näyttävästi. Kiva idea on järjestää lapsille mahdollisuus koristella leivokset itse. Varaa koristeluun strösseleitä ja kuorrutteita, joita saa puristettua leivosten päälle suoraan putkiloista.

* Kääri servietit rullalle ja koristele ne pienellä pyöreällä kakkupaperilla ja kangasnauhalla.

* Piilota aterimet pieniin huiveihin, jos juhlien teemana on merirosvojuhlat.

* Terveelliset herkut kannattaa laittaa esille kutkuttavasti, jotta niiden suosio on taattu. Omenat, porkkanat ja lantut saa näppärästi muoteilla houkutteleviksi pikkunaposteltaviksi

* Käytännöllinen idea juhliin ovat pienet karkkikulhot, joihin jokainen juhlavieras annostelee itse makeiset.

* Pillimehut voi asettaa hauskasti esille värikkäisiin muovisiin ämpäreihin ja sijoitella niin, että lapset ylettävät ottamaan niitä itse. Mehukannut voi korvata lasten kannalta käytännöllisemmillä juomasäiliöillä, joista hieman vipua kääntämällä pikkuvieraskin osaa ottaa juotavaa itse.

Teemaideoita

Valitse juhlille yksi persoonallinen ja päivänsankarille sopiva teema, joka näkyy tarjottavissa, koristeissa ja juhlien ohjelmassa.

Askarteluteemaiset juhlat

Järjestäkää juhlat, joissa punotaan helmiä tai taiteillaan sormivärein ja koristellaan ja väritetään yhdessä kattauksen paperinen liina. Siitä jää päivänsankarille mukava muisto juhlista. Vieraille kiva kiitos juhlista on juhlijan itsensä koristelema paperikassi, johon hän saa valita haluamiaan askartelutarvikkeita

Legokutsut

Legokutsuilla leikitään luonnollisesti legopalikoilla. Lelut voidaan ottaa myös osaksi juhlakattausta. Asettakaa legolinna tai muu koottu rakennus tai ajoneuvo kattauksen keskelle vieraiden iloksi ja ihasteltavaksi.

Kaakaokestit

Juhlien teema voi olla myös jokin päivänsankarin herkku, esimerkiksi kaakao. Tehkää erilaisia lämpimiä ja kylmiä kaakoajuomia ja vaikkapa kaakaopirtelöä. Hyödyntäkää niiden koristelussa kaakaojauhetta, kermavaahtoa ja suklaata. Kattakaa pöytä kauniinruskein kaakaonsävyin.

Teksti ja kuvat: Essi Kurkinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja