Lasten lahjat edullisemmin – vältä turha rahanmeno jouluna

Lasten joululahjatoiveista löytyy usein pitkä lista hittileluja. Lelut saattavat olla kalliita, joten tarkan markan vanhempi on tyytyväinen löytäessään edullisimmat ratkaisut.

Jos lapsen hartain toive on saada kauden suosikkilelu, ei vanhempi välttämättä henno tuottaa pettymystä silmäterälleen. Ensimmäisenä saattaa tulla mieleen reissu lähimpään lelukauppaan, mutta samat lelut voi löytää edullisemmin netistä.

Myös kirpputorit kannattaa hyödyntää, sillä niiltä voi löytyä esimerkiksi klassikkoleluja tai -pelejä tavallista edullisemmin. Koko perhe voi siten viettää joulun metsästäen Afrikan tähteä tai kilvoitellen Monopolin suurimmista omistuksista.

Nettiapajille ostoksille

Jos mielessä on tietty lelu, voi netin vertailupalveluista olla apua. Niihin voi suoraan syöttää lelun nimen ja palvelu näyttää sinulle, mistä kaupasta lelun saa edullisimmin. Tunnettuja kotimaisia vertailupalveluita ovat muun muassa Vertaa.fi, Hintavertailu.com sekä Vertailu.info.

Netistä voi saada tavaraa jopa täysin ilmaiseksi. Suomeen lähetettäviä ilmaislahjoja listataan Ilmaistavaraa.com-sivustolla. Ole kuitenkin tarkkana sopimusehtojen kanssa, jottet tule epähuomiossa sitoutuneeksi maksullisen palvelun jäseneksi.

Netti on pullollaan niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin lelukauppoja, joissa kannattaa surffata ja verrata hintoja. Otathan huomioon, että nettitilauksiin lisätään usein postikulut, joten muista ynnätä ne mukaan tehdessäsi vertailua. Monet nettikaupat kuljettavat tilauksesi lähimpään postiin, mutta usein voit saada myös kotiinkuljetuksen, mikäli olet valmis hölläämään lompakon nyörejä.

Hyviä ja edullisia löytöjä voi tehdä myös netin huutokaupoissa ja kirpputoreilla. Kaupat ovat pullollaan esimerkiksi vanhoja leluja ja lastenvaatteita, jotka tekevätkin hyvin kauppansa. Suosittuja kauppapaikkoja ovat muun muassa Tori.fi sekä Kirpputori.net.

Yhdysvalloissa vietetään marraskuun lopussa vuosittain Black Friday:ta, joka merkkaa joululahjasesongin alkua. Black Friday:na kaupat myyvät tuotteitaan huimin alennuksin ja usein alennukset ulottuvat nettiin asti. Black Friday:ta vietetään tänä vuonna perjantaina 29.11. Lisää päivästä voi lukea Black Friday -sivustolta. Muistathan aikaeron, kun suuntaat nettikauppoihin ostoksille. Usein tarjoukset tosin alkavat jo ennen varsinaista päivää.

Tee itse mieluisat lahjat

Vain mielikuvitus on rajana, jos haluat tehdä itse lapsille sopivat lahjat. Miten olisi esimerkiksi itse kehittämäsi lautapeli? Tarvitset vanhoja pahvilaatikoita, paperia ja kyniä tai maaleja. Siitä vain askartelemaan ja kirjoittamaan pelille käsikirjoitusta ja sääntöjä!

Magneetteja on helppo tehdä itsekin. Tarvitset magneetteja ja magneettitarroja, joihin voit kiinnittää haluamasi kuvan. Ehkä lapsen suosikkiyhtye tai lemmikkieläin? Kuvia voit myös leikata vaikkapa lehden sivuilta tai tulostaa netistä.

Onko lapsesi lukutoukka? Hanki hänelle klassikkokirja kirpputorilta tai antikvariaatista ja askartele personoitu kirjanmerkki. Leikkaa vain kartongista sopiva pala ja koristele, kuten haluat. Voit käyttää koristeluun esimerkiksi paperia, kyniä, maaleja, kimalletta tai kangastarroja. Päällystä kirjanmerkki lopuksi kontaktimuovilla, jolloin se kestää rajummatkin lukutuokiot.

Jos haluaisit muistaa lasta itse tehdyllä lahjalla, mutta sinulla on peukalo keskellä kämmentä, voit taas kääntyä netin puoleen. Esimerkiksi Etsy.com-sivustolla myydään askarteluja sekä askartelutarvikkeita hyvin edulliseenkin hintaan. Ennen kuin tilaat, tarkista myyjän saama palaute – ethän halua rahojesi päätyvän huijarin käsiin.

Lue myös:

Maaret Tiensuu, maaret.tiensuu(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat