Hullut hamstraajat -juontaja Aggie MacKenzie: Vältä joulunakin krääsän kerryttämistä

Joululahjojen ostaminen voi olla haastavaa puuhaa, jos ei halua hankkia kahmalokaupalla turhaa tavaraa. Aggie MacKenzie vannoo ikimuistoisten joululahjojen nimeen – muttei silti täytä kaappeja uusilla vempaimilla.

Siivousguru Aggie MacKenzie saa energiaa siististä kodista eikä halua luopua tilantunnusta joulunakaan. Hän jättääkin tavaralahjat kauppaan ja suosii sen sijaan lahjoja, joista jää erilainen muisto.

– Mielestäni on paljon parempi idea antaa lahjaksi kokemuksia kuin tavaraa. Esimerkiksi hieronta, kokkauskurssi tai laskuvarjohyppy ovat hyviä lahjoja! Jotain uutta ja jännittävää, mistä lahjan saaja voi nauttia, eikä niinkään lisää turhaa tavaraa.

MacKenzien mielestä länsimaisilla ihmisillä on jo kaikki, mitä he tarvitsevat.

– Emme tarvitse yhtään enempää tavaraa, se saa meidät vain jämähtämään paikoilleen.

Lasten joululahjalistoilla esiintyvät vuodesta toiseen kauden hittilelut, vaikka lastenhuoneen kaapit ratkeilevat jo saumoistaan. MacKenzie neuvoo, että jos aikomuksena on hankkia lisää tavaraa, jostain pitäisi luopuakin.

– Noin kuukausi ennen joulua kannattaa kerätä kaikki ne lelut, joilla lapsi ei enää leiki. Ne voi viedä kirpputorille tai lahjoittaa eteenpäin. Näin luot tilaa uusille leluille.

Katso tuorein Hullut hamstraajat -jakso Katsomosta!

Lue myös:

Maaret Tiensuu, maaret.tiensuu(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat