Mainos

Las Vegasin veriteko iskee turismiin – palautunee ennalleen kuukausissa

Las Vegasin joukkoampuminen saattaa iskeä kasinokaupungin turismiin, mutta vain hetkellisesti, asiantuntijat arvioivat. Asiantuntijoiden mukaan Las Vegas palautunee ennalleen kuukausien kuluessa.

Las Vegasissa vierailee vuosittain noin 43 miljoonaa turistia. Laskelmien mukaan turismi tuottaa kaupungille lähes 60 miljardia dollaria eli yli 50 miljardia euroa vuodessa.

–  Iskulla on voimakas vaikutus turismiin lyhyellä aikavälillä, kun muistot tapahtuneesta ovat vielä tuoreina ihmisten mielissä, sanoo taloustieteen apulaisprofessori Federico Guerrero Nevadan yliopistosta.

–  Ihmiset eivät koe turvalliseksi matkustaa sellaisiin paikkoihin, joissa jotain tämänkaltaista tapahtuu, lisäsi apulaisprofessori Neha Singh kalifornialaisyliopistosta.

Konferenssimatkoihin iskulla ei todennäköisesti ole vaikutusta, asiantuntijat arvioivat. Las Vegasissa järjestetään vuosittain noin 22 000 konferenssia, ja niihin liittyvät hotellivaraukset on usein tehty jo vuosia aiemmin.

59 ihmistä kuoli ja yli 500 haavoittui,  kun Stephen Craig Paddock alkoi ampua Las Vegasissa järjestetyn kantrifestivaalin yleisöä Mandalay Bay -hotellin 32. kerroksesta maanantaiaamuna Suomen aikaa. Poliisi löysi Paddockin hotellihuoneesta lukuisia aseita, joita hän oli kuljettanut sinne yli kymmenessä matkalaukussa eri päivinä.

1:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.