Mainos

Lapissa järjestetään arktinen drone-kilpailu – "tiettävästi maailman ensimmäinen"

Tunturi-Lapissa tehdään historiaa maalis-huhtikuun vaihteessa, kun kantatie 93:n varrella järjestetään Liikenneviraston mukaan tiettävästi maailman ensimmäinen droneja eli miehittämättömiä ilma-aluksia arktisella alueella hyödyntävä innovaatiokilpailu.

Kilpailun tavoitteena on selvittää, miten lennätettävän kuvaus- ja mittauslaitteiston avulla voidaan vaativissa olosuhteissa tuottaa tiestöä ja ajo-olosuhteita koskevaa tietoa autoilun ja tieinfrastruktuurin ylläpidon tueksi. 

Viikonloppuna 31.3.–2.4. Enontekiöllä järjestettävän tapahtuman taustalta löytyvät Enontekiön kunta, Liikennevirasto, Lapin ely-keskus sekä älyliikenteen arktisen testausekosysteemin Auroran yli 50 jäsenen kumppaniverkosto. Kilpailun käytännön toteutuksesta vastaa Ultrahack, joka on kansainvälinen innovaatioalusta sekä hackathonien eli ohjelmistokehityskilpailujen järjestäjä.

Lapin ely-keskuksen liikennevastuualueen johtaja Jaakko Ylinampa odottaa kilpailijoilta korkeatasoisia ja tosielämässä hyödynnettäviä ideoita ja toteutuksia.

– Parhaimmillaan nyt syntyvät ideat tukevat suomalaisyritysten liiketoiminnan kehittämistä sekä vievät arktisen älyliikenteen kokeiluja eteenpäin, myös Ultrahackin tuomaristoa johtava Ylinampa kertoo. 

Kilpailuun osallistuvat tiimit hyödyntävät alan uutta teknologiaa, kuten LiDAR-kaukokartoituslaitetta sekä viimeisintä kamera- ja droneteknologiaa.

Lähde: Liikennevirasto

***

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.