Lamaannuttavaan selkäkipuun löytyi yllättävä lääke

Vatsa- ja selkälihasliikkeet paransivat Juhani Bogdanowin hurjan selkäkivun.

Reilut kaksi vuotta sitten Juhani Bogdanowin selkä alkoi kipuilla yllättäen.

– Olin edellisenä päivänä tehnyt raskasta työtä ja pelannut sulkapalloa illalla. Seuraavana päivänä kipu alkoi ja kesti koko viikonlopun.

Kipu oli niin kova, ettei Juhani pystynyt juuri liikkumaan.

– Soitin päivystykseen, koska en voinut liikutella jalkojani ollenkaan. Päivystyksessä kehotettiin ottamaan kaksi särkylääketablettia kerralla.

Juhani noudatti ohjeita, mutta kun kävely ei alkanut luonnistua, hakeutui hän alkuviikosta lääkäriin. Lääkärissä selkä kuvattiin. Kuvista paljastui nikaman pullistuma. Hermo oli jäänyt pahasti puristuksiin.

Hiihto ja lenkkeily hyvästä

Lääkärin ohjeiden mukaan Juhani alkoi tehdä säännöllisesti selkä- ja vatsalihasliikkeitä. Tilanne alkoikin kohentua ja sairausloma jäi alle viikon mittaiseksi.

– Uskoin, että lääkärin ohjeistus auttaisi, koska minulla ei ollut aiemmin ollut ongelmia selkäni kanssa.

Muutamassa kuukaudessa tilanne palautuikin melko normaaliksi ja Juhani pystyi jättämään kipulääkkeet pois.

Noin puolen vuoden kuluttua Juhani lisäsi liikuntaohjelmaansa mukaan myös lenkkeilyn ja hiihdon. Liikunta auttoi ja vei lopulta selkäkivun täysin pois.

– Nykyään vain jalkapohjassa hermon päässä tuntuu välillä jotain. Muuten ei tunnu enää mitään.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja