Lakimuutos voimaan: Oregonilaiset joutuvat opettelemaan tankkaamisen – "En halua haista bensalle!"

Miltä sinusta tuntuisi, jos ajaisit huoltoasemalle tankkaamaan ja joutuisit joka kerta jonottamaan vuoroasi ja odottamaan, että huoltoaseman työntekijä tulee täyttämään tankkisi? Oregonin osavaltiossa tämä on ollut arkipäivää, koska auton omatoiminen tankkaaminen on ollut kiellettyä.

Oregonin osavaltion itsepalveluhuoltoasemia koskevaa kieltoa kevennettiin vuodenvaihteessa. 1. tammikuuta astui voimaan laki, joka sallii ihmisten tankata oman autonsa huoltoasemilla, jotka sijaitsevat alle 40 000 ihmisen piirikunnissa. Muualla tämä lähes 70 vuotta vanha kielto pysyy edelleen voimassa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oregonilaiset, jotka ovat tähän asti vain ajaneet huoltoasemalle ja odottaneet kiltisti, että palvelutankkaaja tulee täyttämään tankin, saattavat löytää polttoainepistoolin omasta kädestään. Useat huoltoasemat ovatkin ryhtyneet karsimaan kustannuksia luopumalla perinteisistä tankkaajista ja luottamalla ihmisten omaan maalaisjärkeen polttoainetta käsitellessä.

Lakimuutoksen uskoisi helpottavan ihmisten elämää nopeuttamalla tankkausreissuja, koska vaikka huoltoasemalla olisi useita tankkauspisteitä, ei tankkaajia ole välttämättä ollut koko kentällä kuin yksi. Lakimuutos on kuitenkin herättänyt myös vastustusta.

Paikallisen uutiskanava KTVL:n Facebook-postaus keräsi runsaasti kommentteja närkästyneiltä ihmisiltä, jotka eivät tahtoisi opetella uutta asiaa, jota tankkaamiseksikin kutsutaan. Forbes poimi niistä muutaman mehukkaimman.

– Monet ihmiset eivät ymmärrä, miten polttoainetta tankataan, eivätkä näin ollen tiedä, miten vaarallista se on tehdä väärin. Sitä paitsi, en itsekään halua mennä töihin bensalta haisten, jos saan sitä käsiini ja vaatteisiini. Todella huono idea!

– En edes tiedä, MITEN polttoainetta tankataan ja olen 62-vuotias syntyperäinen oregonilainen. EI KIITOS! En halua haista bensalle!

– Olen asunut tässä osavaltiossa koko ikäni ja KIELTÄYDYN tankkaamisesta. Jouduin kerran tekemään sen Kaliforniassa vieraillessani veljeni luona ja melkein kuolin sen vuoksi. Tankkaaminen on suoritus, joka tulisi jättää vain siihen pätevöityneille. Aion jatkossakin pysäköidä pumpulle ja odottaa, että joku tulee tankkaamaan autoni.

Vaikka amerikkalaisille usein irvaillaankin, niin todellisuudessa kymmenet miljoonat amerikkalaiset tankkaavat autonsa itse. He myös yleensä onnistuvat selviämään operaatiosta sytyttämättä itseään tuleen.

Mutta edeltävät kommentit, kaikessa naurettavuudessaankin, vastaavat valitettavasti osavaltion virallisia perusteluita kiellolle. Osavaltion mukaan koulutetun asiakaspalvelijan toimesta tapahtuva tankkaaminen auttaa muun muassa vähentämään tulipaloriskiä. Itsepalveluhuoltoasemat myös altistavat ihmiset polttoaineen liukastamalle asfaltille ja aiheuttavat vaaraa pienille lapsille, jotka jäävät autoon maksamisen ajaksi.

Oregonin oudot vaatimukset eivät rajoitu pelkkään tankkaamiseen. Forbesin mukaan kynsien lakkaaminen tai hiusten leikkaaminen ammattimaisesti vaatii pidemmän ja perusteellisemman koulutuksen kuin mitä ensihoitajat joutuvat läpikäymään.

Myös New Jerseyn osavaltiossa itsepalveluhuoltoasemat ovat kiellettyjä.

Lähde: Forbes

***

1:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja