Lahtelaisnuoret pelastivat kadonneeksi ilmoitetun naisen Himoksen pakkasesta – aamulla paljastui, että oli syytä soittaa hätäkeskukseen

Uutta vuotta Jämsän Himoksella juhlineet lahtelaisnuoret tekivät viranomaisten työt tarpeettomaksi pelastettuaan pakkasessa kengittä harhailleen naisen mökkiinsä nukkumaan.

Kymmenisen hengen seurueesta osa oli mennyt juhlimaan Himos Areenalle, osan jäädessä viettämän iltaa mökille. Ulkona iltaa viettäneiden palatessa valomerkin jälkeen kohti mökkiä he kuitenkin tapasivat eksyneen oloisen nuoren naisen.

Noin 20-vuotias nainen oli kadonnut seurueestaan aamuneljän ja viiden välillä. Tämän ystävät olivat tehneet hänestä katoamisilmoituksen, sillä nainen oli ulkona liikkeellä ilman kenkiä, takkia tai puhelinta. Lämpötila oli pakkasen puolella. Poliisi aloitti etsinnät nopeasti paleltumisvaaran vuoksi ja tiedotti katoamisesta myös muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Kutsuivat mökkiinsä yöksi

Vuodenvaihdetta juhlinut seurue oli naisen tapaan autuaan tietämätön viranomaisten etsinnöistä. Juhlijat olivat kuitenkin huolissaan naisen voinnista, ja kutsuivat tämän mökkiinsä lämmittelemään. Siellä he yrittivät tämän ystävien nimien perusteella ottaa yhteyttä näihin Facebookin välityksellä, mutta huonolla menestyksellä.

– Päädyttiin siihen, että nukkukoon yönsä meidän mökissä, seurueeseen kuulunut Erica Enqvist kertoo.

Aamulla ennen kymmentä heräillessään seurue huomasikin yllätyksekseen, että uutisissa tiedotettiin viranomaisten etsivän naista, jonka tuntomerkit täsmäsivät hyvin yllättävään yövieraaseen. He soittivatkin viranomaisten ohjeiden mukaan hätäkeskukseen kertoen, että nainen on löytynyt ja kunnossa.

”Kaveria ei jätetä”

Naisen vointi oli parantunut lyhyiden yöunien ansiosta, ja seurueelta lainatuissa takissa ja kengissä hän lähti omalle mökilleen, jonka sijainti oli taas palaillut mieleen. Hän palasi myöhemmin ystävänsä kanssa takaisin palauttamaan lainavaatteet ja kiittämään seuruetta huolenpidosta.

Enqvist kertoo, että tapaus oli osaltaan pysäyttävä ja sai pohtimaan, miten pienestä kaikki voi olla kiinni. Hän pohtii, olisiko naiselle voinut käydä huonommin, jos seurue ei olisi häneen sattumalta törmännyt. Hän myös pystyy eläytymään naisen ystävien hätään siitä, että onko kaverille käynyt pahasti.

Enqvist toivoo, että ihmiset olisivat valmiita puuttumaan, jos tapaavat ihmisen, jolla kaikki ei välttämättä ole hyvin.

– Kaveria ei jätetä, aina pitää auttaa, Enqvist tiivistää oikean asenteen.

Tapahtumista jäi seurueelle kuitenkin hyvä tunnelma siitä, että on voinut auttaa toista ihmistä vaikeassa tilanteessa.

Lahtelaisnuorten esimerkillisestä toiminnasta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja