Lähes mikään pankkikortti ei toiminut kaupoissa, vikaa Pohjoismaita ja Baltiaa myöten: "Todella katastrofaalinen tilanne"

5:00
Millaisia ruuhkia maksuongelmat ovat aiheuttaneet? Kuuntele SOK:n vastaus videolta

SOK:n mukaan maksuongelmat ulottuivat myös Pohjoismaihin ja Baltiaan. Aamupäivällä havaittu vika on saatu korjattua.

S-ryhmän kauppoja ja hotelleja aamun ja aamupäivän vaivannut maksuvika on korjaantunut. Toistaiseksi tuntemattoman vian takia maksaminen onnistui liikkeissä vain S-pankin korteilla.

SOK:n maksamisen palveluiden johtaja Kai Lindström kuvaili maanantaiaamuna havaittuja S-ryhmän maksuongelmia katastrofaalisiksi.

– Onhan toi todella katastrofaalinen tilanne, kun asiakkaat eivät pysty omilla pankkien Visa- ja Mastercard-korteillaan maksamaan.

S-ryhmään kuuluvissa kaupoissa ja hotelleissa kykeni aamupäivällä tuntemattoman vian takia maksamaan vain S-pankin korteilla. Myös Lidl vahvisti MTV Uutisille, että ketjun kaupoissa havaittiin maksuongelmia.

– Käytännössä jos asiakkaalla ei ole S-pankin korttia, he joutuvat nostamaan rahaa (ostoksia varten). Kyllähän se tietysti aiheuttaa ikäviä tilanteita ja harmitusta asiakkaissa.

Lindströmin mukaan ongelmatilanne ulottui myös muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan. Ongelma havaittiin aamulla kello kahdeksan aikaan.

– Toimija selvittää, mitä tilanteelle voi tehdä. Ongelmat ovat tietoliikenteessä, mutta tarkemmin vian synnystä tai kestosta ei tiedetä.

Koskettaa kaikkia suomalaisia

Lindströmin mukaan S-ryhmän kauppojen kassat olivat ruuhkaantuneet tilanteen takia. Tiedossa ei kuitenkaan ole, että liikkeitä olisi suljettu ongelmien seurauksena.

– Voisi sanoa, että tämä koskettaan lähestulkoon kaikkia suomalaisia asiakkaita, jotka kaupoissa asioivat.

S-pankin korttien lisäksi myös yritysasiakkaiden S-business-kortit ja American Express -kortit toimivat liikkeissä normaalisti.

Päivitetty juttua klo 12.20, kun vika oli saatu korjattua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja