Koko maassa ilmenneet ongelmat pankkikorttimaksamisessa korjaantuneet

5:00
S-ryhmään kuuluvissa kaupoissa ja hotelleissa isoja maksuongelmia – johtaja kommentoi tilannetta katastrofaaliseksi

Ongelmat alkoivat tänään aamulla.

S-ryhmän kauppoja ja hotelleja aamupäivän vaivannut maksuvika on korjaantunut. Toistaiseksi tuntemattoman vian takia maksaminen onnistui liikkeissä aamulla ja aamupäivällä vain S-pankin korteilla.

Myös Lidl vahvistaa MTV Uutisille, että ketjun kaupoissa ilmennyt vika on nyt korjaantunut ja korttimaksaminen toimii normaalisti.

– Korttimaksamisen palveluntarjoajalla on havaittu vika tänään aamulla kello kahdeksan. Tämä vaikuttaa meihin niin, että Visa- ja Mastercard-korteilla ei pysty maksamaan S-ryhmän liikkeissä, Mia Laakso S-ryhmästä kertoi aiemmin aamulla.

– Korttimaksamisen palveluntarjoajalla on meneillään häiriö, joka vaikuttaa maksamiseen kaupoissa koko maassa. Aamulla alkanut häiriö on palveluntarjoajalla korjauksen alla, mutta sen mahdollisesta kestosta ei tällä hetkellä ole tietoa. Vastaavia tilanteita tulee eteen harvoin. Tällä hetkellä asiakkaan kannattaa mahdollisuuksien mukaan varata kauppaan mukaan käteistä, kertoi tiedottaja Riikka Peltomäki Lidlistä kello 11 jälkeen.

Laakson mukaan palveluntarjoajalla on myös muita asiakkaita Suomessa, joihin vikatilanne vaikutti.

–Toivon mukaan tilanne korjaantuisi mahdollisimman pian. Häiriön aiheuttajasta meillä ei ole tietoa, Laakso kommentoi aiemmin.

Laakso ohjeisti aamulla asiakkaita hyödyntämään S-kaupoissa S-pankin kortteja tai käteistä. S-Pankin korttien lisäksi ABC-mobiilissa maksaminen toimi aamulla ja aamupäivällä ilman ongelmia.

Aftonbladetin mukaan myös Ruotsissa havaittiin samankaltaisia ongelmia. Useat käyttäjät olivat lehden mukaan ilmoittaneet maksuongelmista suurimmissa pankeissa. Häiriöitä oli havaittu kortilla maksamisessa ja nettipankkiin kirjautumisessa.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 1.11.2021 kello 12.17.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja