Lähes joka toinen suomalainen uskoo seksin parantavan unenlaatua: "Mikäli seksi ei pääty orgasmiin..."

Seksi parantaa suomalaisten unenlaatua. Unen aikana voi myös nähdä seksikkäitä unia!

Valoisat kesäillat voivat vaikeuttaa nukkumaanmenoa, mutta seksipuuhat ennen yöpuulle voivat auttaa. Lähes joka toinen suomalainen kertoo seksin parantavan unenlaatua, kertoo Kaalimadon tuore kyselytutkimus.

– Orgasmissa vapautuu oksitosiinia ja endorfiineja, joilla on rauhoittava ja rentouttava vaikutus ihmisen kehoon. Fyysisesti ja psyykkisesti nautinnollinen seksi voi siis helpottaa nukahtamista, mutta mikäli seksi ei pääty orgasmiin, saattaa keho jäädä ylivirittyneeseen tilaan, selittää Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen tiedotteessa.

– Naisille voi olla miehiä vaikeampaa saavuttaa orgasmia yhdynnässä, jonka johdosta seksin jälkeinen väsymys saattaa olla yleisempää miehillä, Lavikainen sanoo.

"Heijastelevat kulloistakin elämäntilannetta"

Tutkimuksen mukaan seksillä ja unella on toisenlainenkin yhteys: jopa 86 prosenttia suomalaisista näkee seksiunia. Vajaa viidennes näkee eroottisia unia viikottain tai useammin, mutta miehet selvästi naisia useammin. Yli neljännes miehistä uppoutuu kiihkeisiin seksiuniin vähintään viikottain, naisista vain yhdeksän prosenttia. Eniten seksiunia tuntuvat näkevän 25–34-vuotiaat. 

Mutta mistä unet johtuvat?

–  Ihmiset näkevät yleensä unia sellaisista asioita, jotka koskettavat heitä tunnetasolla eniten, ja jotka heijastelevat kulloistakin elämäntilannetta. Seksuaalissävytteiset ja romanttiset unet ovat yksi yleisimmistä unista, joita ihmiset näkevät.

Lavikaisen mukaan miehet tuntevat tutkitusti keskimäärin naisia enemmän seksuaalista halua ja ajattelevat seksiä useammin. Siksi tämäntyyppiset unet voivat korostua juuri miesten keskuudessa.

– Toisaalta voimakkaasti koetut unet myös jäävät parhaiten mieleen.

"Seksiunet on unien parasta aikaa"

Kyselytutkimukseen osallistuneet saivat halutessaan myös kertoa omista seksiunistaan. Suomalaisten unissa nähdään oman kumppanin lisäksi julkkiksia tai tuttuja ihmisiä, joita kohtaan ei vetovoimaa todellisuudessa ole. Lue, miten seksiterapeutti selittää seksiunet.

Tällaisia tarinoita suomalaisilla oli unistaan:

”Olen tuttujen naisten kanssa ja he ovat dominoita ja minä annan heidän tehdä mitä vain.”
– mies, 55–64 vuotta

”Olen heterosuhteessa miehen kanssa, mutta näen usein seksuaalisia unia naisten kanssa. Välillä olen myös itse miehenä unessa, kun harrastan seksiä naisten kanssa.”
– nainen, 25–34 vuotta

”Harrastan kumppanin kanssa seksiä ja se on erinomaista. Asut ovat seksikkäitä.”
– nainen, 18–24 vuotta

”Niissä esiintyvät usein tutut ihmiset, myös sellaiset, joihin en normaalisti tunne seksuaalista vetoa.”
– nainen, 25–34 vuotta

Suomalaiset ovat avautuneet seksiunistaan myös Kaalimadon verkkosivuilla. Muun muassa tällaisia paljastuksia sivustolle on tullut:

”Näen seksiunia vähän väliä, eniten silloin, kun viime seksikerrasta ihan oikeassa elämässä on aikaa. Unet, joissa olen sidottuna, vieteltynä ja pikku hiljaa kiusoiteltuna ovat parasta mielikuvituksen antia. Ihaninta oli herätä eräs aamu näiden fantasiaunien maailmasta siihen, kun kumppani odottaa vierellä yhtä kiimaisena ja toteaa: näit varmaan seksiunta. Käskin hänen helpottaa oloani siinä paikassa. Seksiunet on unien parasta aikaa.”
– nimimerkki kaksinjayksin, nainen, 23.

”Minua 71-vuotiasta on joku aika sitten alkanut kiinnostaa seksi toisen miehen kanssa. Viime yönä se toteutui, kun baarista löysin kolmekymppisen miehen, jonka kanssa sain viettää kokonaisen yön. Tuntui tosi ihanalta jopa niin, että yöllä sain siemensyöksyn, mitä ei silleen ole tapahtunut vuosikausiin. Haluaisin tuon seksikokemuksen ihan oikeasti.”
– nimimerkki Kiihkeä Mies, mies, 71.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat