Nukahtaako miehesi välittömästi seksin jälkeen? Näin pidät hänen silmänsä auki ensi kerralla

Nukahtaminen seksin jälkeen on miehille luontaista, mutta pienten muutosten avulla voit pitää hänet hereillä seuraavalla kerralla. 

Mies nukahtaa välittömästi seksin jälkeen, vaikka naisen tekisi vielä mieli ottaa uusintakierros. Kuulostaako tutulta?

Vaikka tämä miehille tyypillinen tapa saattaa aiheuttaa ärsytystä, miesten puolustuksesi täytyy todeta, että he eivät voi sille mitään. 

Seksi toimii luontaisena unilääkkeenä

Yksi syy nukahtamiseen löytyy oksitosiinihormonista, jota erittyy runsaasti seksin aikana. Tämä hyvän olon hormoni auttaa tehokkaasti vähentämään stressiä ja karsimaan ikäviä ajatuksia, mikä tekee olon erittäin rentoutuneeksi. Kuten kaikki tietävät, rentoutunut keho saa helposti uneliaaksi. 

Myös yksi seksiin liittyvä rutiini lisää uneliaisuutta, nimittäin valot. Seksiä harrastetaan usein pimeässä tai hämärässä, jolloin keholle välittyy viesti, että on aika mennä nukkumaan. Pimeys lisää myös nukahtamishormoni melatoniinin eritystä, joten ei ole ihme, jos seksin jälkeen tekee mieli nukkua. Seksi toimii miehille siis luontaisena unilääkkeenä.

Miesten aivot sammuvat orgasmin jälkeen 

Tutkijoiden mukaan miesten aivot ovat myös niin sanotusti ohjelmoitu sammumaan seksin jälkeen. Aivotutkijat ovat havainneet, että tietoisia ajatuksia hallitsevan aivokuoren aktiivisuus hiipuu orgasmin jälkeen.

Samaan aikaan unta lisäävien hormonien eritys lisääntyy ja seksuaaliset halut sammuvat. Naisten aivot eivät toimi samalla tavalla, joten miehen välitön nukahtaminen voi aiheuttaakin kinaa parisuhteessa. Naisten seksuaaliset halut eivät sammu, vaan he saattavat jopa haluta lisää seksiä, kun taas miehet tahtoisivat vain nukkua.

Jos mies halutaan pitää hereillä seksin jälkeen, kannattaa seksiä harrastaa valot päällä. Myös seksiasento ja paikka voi vaikuttaa, sillä sängyssä selällään makaaminen lisää uneliaisuutta. Eli pidä siis valot päällä, äläkä jämähdä sänkyyn tai yhteen asentoon. 

Millaisia seksivälineitä kotoa kannattaisi löytyä? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat