Seksiterapeutti paljastaa: Tätä seksiunesi todella tarkoittavat

Näitkö taas unta pomostasi? Seksiterapeutti paljastaa, mitä seksiunten takanaa todella piilee.

Seksiunia eivät näe vain teinipojat, vaan useimmat uneksivat ainakin joskus intohimoisia unia. Aina seksiunissa ei kuitenkaan ole päätähtenä oma kumppani ja tämä voikin herättää kysymyksiä. Miksi näet unta pomostasi, josta et ole tippaakaan kiinnostunut?

Seksiterapeutti, parisuhdeneuvoja ja kirjailija Hilda Burke selitti Cosmopolitanille, mitä yleisimpien seksiunien taustalla voi olla.

Seksi julkkiksen kanssa

Harva tuntee julkkisihastustaan henkilökohtaisesti, mutta siitä huolimatta yön aikana saattaa unikuviin ilmestyä petipuuhat kyseisen henkilön kanssa.  Burken mukaan kyseessä onkin siitä, millaisia ominaisuuksia olet ihastuksellesi kuvitellut.

– Hän on joko mukava tai ei, kylmä tai kunnianhimoinen. Monella meistä on vaistonvarainen tunne julkisuuden henkilöistä – oli se totta tai ei – ja kuvittelemme heidät tietyllä tavalla.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun uneksit julkkisihastuksestasi, kerrot itsellesi alitajuntaisesti, millaisia ominaisuuksia haluaisit kumppanillasi olevan.

Seksi pomon kanssa

Seksiuni pomosta voi tehdä seuraavasta palaverista vähintäänkin mielenkiintoisen. Burken mukaan seksiunet, joissa esimies esiintyy, ovat kuitenkin aika yleisiä, ja kertovat enemmän urastasi kuin pomostasi.

– Ehkä tosielämässä ajattelet ottavasi seuraavan askeleen työelämässä ja tämä uni voi olla yhteydessä siihen osaan sinusta, joka on halukas menemään uralla eteenpäin.

– Pomosi voi symboloida sitä, että olet valmis johonkin uuteen.

Seksi sukupuolen kanssa, josta et yleensä viehäty

Jos olet kiinnostunut vain yhdestä sukupuolesta, voi olla uusi kokemus uneksia toisesta. Burke kuitenkin huomauttaa, ettei kyse välttämättä ole siitä, että olisit bi- tai homoseksuaali, saatat vain ihannoida kyseisen henkilön joitain piirteitä.

– Jos se on joku samaa sukupuolta, esimerkiksi naispuolinen pomosi, kysy itseltäsi, oletko viehättynyt hänestä. Jos et, kyse voi olla siitä, että näet, että hän on todella itsenäinen, menestynyt – se on se viehätyksen aihe. Kuin haluaisit jotain, mitä hänellä on.

Seksi ystävän kanssa

Et ole välttämättä koskaan ennen katsonut ystävääsi seksuaalisessa mielessä – ennen kuin näet hänestä unta. 

Ystäväsi ei välttämättä lainkaan ole tyyppiäsi, etkä koe pitäväsi hänestä sillä tavoin, mutta se ei silti estä sinua näkemästä hänestä seksikästä unta.

– Joskus tällaisten unien kohdalla saatat ajatella, ettet halua ajatella sitä pidemmälle, mutta voi olla kiinnostavaa katsoa pinnan alle sitä, mitä uni kuvastaa, etenkin jos et ikinä haaveilisi hänestä tosielämässä.

Seksi jonkun menneisyyden hahmon kanssa

Jos huomaat uneksivasti vaikkapa jostain koulukaveristasi, kyse voi olla symboliikasta.  Jos kyse on jostain, ketä et normaalisti edes vilkaisisi, unella voi olla entistä enemmän merkitystä.

– Ajattele, mitä se henkilö kuvastaa? Millainen hän oli koulussa? Oliko hän suosittu vai nörtti? Mitä ajattelet siitä? Ehkä sinussa on osa, jonka koet todella nörttimäiseksi, ja tämä henkilö voi symboloida sitä osaa sinusta.

Seksi jonkun muun kuin kumppanin kanssa

Moni pelkää tämän enteilevän pettämistä, mutta Burken mukaan tästä ei ole kyse. Asiantuntija sanoo, että jos näet unta vaikkapa kuntosalin hyvännäköisestä vakiotreenaajasta, kyseessä on yksinkertaisesti "toiveen täyttäminen" unen tasolla. 

Jos sen sijaan näet unta jostakusta täysin tuntemattomasta hahmosta, kannattaa asiaa pohtia toisenkin kerran.

– Jos kuvittelet harrastavasi seksiä sellaisen satunnaisen henkilön kanssa, jota et ikinä ajattelisi seksuaalisella tavalla, sinun täytyy miettiä, mitä se ihminen kuvastaa.

Lue myös:

    Uusimmat