Lähes 80 kuollut junaturmassa Pohjois-Espanjassa

Espanjassa junaturman uhrien määrä on noussut 78:ään. Eri lähteiden mukaan loukkaantuneita olisi 130-140, mahdollisesti jopa enemmän.

Pelastustyöntekijöiden mukaan raiteilta suistuneista junavaunuista on löytynyt 74 kuollutta. Lisäksi neljä loukkaantunutta on kuollut vammoihinsa sairaalassa, kertovat paikalliset viranomaiset uutistoimisto AFP:lle.

Madridista tullut juna suistui illalla raiteilta lähellä Santiago de Compostelan kaupunkia Pohjois-Espanjassa. Onnettomuus sattui jyrkässä kaarteessa juuri ennen Santiagon juna-asemaa. Paikalliset kertoivat medialle kuulleensa kovan räjähdyksen hieman ennen iltayhdeksää paikallista aikaa.

El Paisin haastattelemat matkustajat kertovat, kuinka he tunsivat junan tulleen kaarteeseen ja hetkeä myöhemmin he olivat maassa "ruumiiden ympäröimänä".

– Kuuntelin musiikkia kuulokkeillani, enkä kuullut mitään ennen kuin juna suistui raiteilta. Ihmisiä lenteli joka puolelle ja moni heistä vuosi verta. Tämä on kamalaa, kuvailee junassa ollut matkustaja El Pais -lehdelle.

Yksi vaunuista on lehden mukaan tulessa ja toinen lensi 15 metriä raiteista. Paikalle on saapunut nostokurki vaununjäänteiden raivaamiseen.

Junassa oli noin 220 matkustajaa sekä lisäksi henkilökuntaa. Turman syy ei ole vielä selvillä, mutta junan epäillään ajaneen ylinopeutta.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy on matkustanut paikan päälle Santiago de Compostelaan.

(MTV3 - STT - BBC - Reuters )

Venäläisen uutiskanava RT:n välittämää videokuvaa onnettomuuspaikalta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja