Espanjan junaturma on yksi Euroopan pahimmista – uhriluku kasvaa edelleen

Espanjassa ainakin 60 ihmistä on kuollut junaturmassa. Lisäksi ainakin 130 ihmistä on loukkaantunut yhdessä Euroopan pahimmista junaonnettomuuksista.

Madridista tullut juna suistui illalla raiteilta lähellä Santiago de Compostelan kaupunkia Pohjois-Espanjassa. Onnettomuus sattui jyrkässä kaarteessa juuri ennen Santiagon juna-asemaa. Paikalliset kertoivat medialle kuulleensa kovan räjähdyksen.

Espanjan hallitus uskoo, että kyseessä oli tapaturma, vaikka tuoreessa muistissa on vielä vuonna 2004 tapahtunut Madridin terrori-isku, jossa kuoli 191 ihmistä.

Espanjalaisen El Pais -lehden haastattelemat matkustajat kertoivat, kuinka he tunsivat junan tulleen kaarteeseen ja hetkeä myöhemmin he olivat lattialla "ruumiiden ympäröimänä".

Kaikki vaunut suistuivat raiteiltaan. Palomiehet yrittävät parhaillaan pelastaa palavassa vaunussa olevia matkustajia.

– Monta ihmistä oli puristuksissa (vaunun) pohjalla. Yritimme päästä pois ja tajusimme, että juna oli tulessa, Ricardo Montesco sanoi radioasema Cadena Serille.

Onnettomuus saattoi johtua risteyksen löysällä olleesta metallilaatasta, ranskalainen junayhtiö SNCF arvioi.

Galician maakunta on perunut täksi päiväksi suunnitellut juhlallisuudet pyhiinvaeltajien juhlapyhänä.

Maan pääministeri Mariano Rajoy, joka on syntynyt Santiago de Compostelassa, on järjestänyt hätäistunnon hallituksen muiden ministereiden kanssa. Hän vierailee onnettomuuspaikalla aamulla.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja