F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lähde: F1-talli yrittää saada Fernando Alonson autoonsa jo tänä vuonna – "Hänellä on nälkää"

2:35
Fernando Alonson paluu mietityttää C Moren asiantuntija Ossi Oikarista.

Renault'n ensi kaudeksi pestaama Fernando Alonso saattaa ajaa tallin F1-autolla testejä jo tänä vuonna Abu Dhabissa, Motorsport.com raportoi.

Renault neuvottelee Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa mahdollisuudesta, että espanjalaiskonkari Alonso ajaisi Abu Dhabissa F1-kauden jälkeisissä testeissä. Sesongin on määrä päättyä Abu Dhabissa joulukuussa.

Renault'n kehitys täksi vuodeksi on saanut Alonson entistä innostuneemmaksi. Renault pyrkii tallipäällikkönsä Cyril Abiteboulin mukaan järjestämään Alonsolle testimahdollisuuden jo täksi vuodeksi nykyautoonsa.

– Alun perin hänen suhtautumisensa oli, että minä ajan, kun ajan. Nyt minulla on kuitenkin tunne, että hän on todella innostunut ajamisesta, jopa nykyisellä autolla. Kartoitamme siten mahdollisuutta siihen, mutta olemme tässä hyvin käytännöllisiä, Abiteboul sanoi.

– Haluaisimme nähdä hänet autossamme, koska voin tuntea, että hänellä on nälkää.

Ensimmäiset vapaat harjoitukset eivät tule Abiteboulin mukaan kyseeseen eikä Alonso tarvitse niitä. Tallipäällikön mukaan Abu Dhabissa kauden jälkeen järjestettävät harjoitukset ovat paras mahdollisuus testien järjestämiseen Alonsolle.

– Meidän täytyy katsoa, voiko se tapahtua testaamista koskevien kriteerien puitteissa. Keskustelemme tästä FIA:n kanssa.

Alonso jätti F1-sarjan vuonna 2018 ajettuaan tuolloin McLarenilla. Renault'lla hän voitti kaksi maailmanmestaruuttaan 2005 ja 2006.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja