Mainos

Lääkärit väittivät teinin kärsivän anoreksiasta – totuus oli aivan toinen: "Aivan kuin he olisivat laittaneet elämäni pitoon"

Vuoden ajan lääkärit väittivät 26-vuotiaan sairastavan anoreksiaa, kunnes syy rajuun laihtumiseen ja oksenteluun löytyi halvaantuneesta mahalaukusta.

Kun ensimmäiset vatsakivut ilmestyivät, Hannah Leffler syytti niistä tavallista mahatautia, mutta kipujen pahentuessa hän hakeutui lääkärin vastaanotolle. Lääkärissä naisen epäiltiin kärsivän aluksi kuukautiskivuista, sitten ummetuksesta. Kun lääkäri huomasi naisen oksentelevan, hän kertoi tytön äidille epäilevänsä anoreksiaa.

– Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia ruoan kanssa. Rakastan ruokaa ja me molemmat kerroimme hänelle, että en sairastuta itseäni. Silti he jatkoivat tarkkailuani luullen, että piilottelin sairauttani, Leffler kertoo.

Hyvinä päivinä oksentelua "vain" 7 kertaa

Leffler alkoi kärsiä huonovointisuudesta huhtikuussa 2014. Näihin aikoihin pahoinvointikohtaukset jatkuivat päiviä, ja hän joutui sairaalaan peräti kuusi kertaa vuoden aikana. Sairaalassa hoitajat valvoivat yötä päivää tytön rinnalla ja yrittivät saada hänet kiinni itseaiheutetusta oksentelusta.

Totuus paljastui kuitenkin vuonna 2015, kun Leffler oli Liverpoolissa poikaystävänsä luona. Reissu päättyi ikävästi, sillä nainen jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan.

Sairaalaan päätyminen oli kuitenkin onni, sillä sairaalassa syy vakavaan oireiluun lopulta selvisi. Lukuisten testien jälkeen naisen todettiin kärsivän gastropareesista. Gastropareesissa mahalaukun lihakset toimivat heikosti tai eivät lainkaan, mikä hidastaa ruoan sulamista huomattavasti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Marraskuusta 2015 saakka Leffleria on hoidettu nenämahaletkun avulla, jota hän käyttää lähes ympärivuorokautisesti. Hyvinä päivinä nainen pystyy syömään pieniä määriä ruokia, mutta rasva- ja kuitupitoiset ruoat saavat hänet edelleen voimaan pahoin.

– Voin pahoin joka päivä. Hyvinä päivinä se iskee noin seitsemän tai kahdeksan kertaa päivässä, huonoina päivinä kolmestakymmenestä jopa kuuteenkymmeneen kertaan, Leffler kertoo.

Naisen kunto on edelleen niin heikko, että hän tarvitsee apua päivittäisissä askareissa. Lefflerin mukaan hänen ainoa toivonsa on vatsalaukkuun sähköiskuja antava tahdistin. Laite on kuitenkin erittäin kallis, mikä on aiheuttanut epätoivottuja vastoinkäymisiä.

– Olen vihainen, turhautunut ja tunnen oloni todella lyödyksi. Aivan kuin he olisivat laittaneet elämäni pitoon ja katsoisivat minua vain numerona, ei ihmisenä.

– Tahdistimen avulla voisin päästä takaisin töihin ja alkaa elää elämääni uudelleen. Olen vasta 26-vuotias, nainen kertoo.

Video: Tämän naisen tarina on kertomus vaikeuksien kääntämisestä voitoksi.  

3:28

Lähde: CatersNews 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.