Lääkäri varoittaa "vaarallisimmasta seksiasennosta" – riski miehille!

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
KATSO MYÖS: Joskus seksin harrastaminen voi olla jopa kivuliasta. Haastattelussa gynekologi Sanna Hänninen.

Yksi seksiasento on erityisen vaarallinen miehille, brittilääkäri varoittaa.

Brittilääkäri Karan Raj omaa TikTokissa miljoonia seuraajia ja on tuttu jakamistaan lääketieteellisistä knoppitiedoista. Raj on aiemmin muun muassa kertonut, kuinka laskea itselleen täydellinen nukkumaanmenoaika sekä selittänyt déjà vun.

Nyt Raj on miesten asialla: lääkäri varoittaa, että on olemassa yksi seksiasento, jota miesten tulisi erityisesti välttää. Lääkärin mukaan tämä seksiasento on syypää jopa 50 prosenttiin penismurtumista.

Raj nimeää lehmityttö väärinpäin -asennon "vaarallisimmaksi seksiasennoksi" siitä syystä, että miehen penis saattaa tuossa asennossa lipsahtaa ja joutua kumppanin häpyluun "murskaamaksi" kiihkeän seksisession tiimellyksessä. Kyseisessä asennossa nainen on miehen päällä selkä miehen kasvojen suuntaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.  

Se, pitääkö lääkärin arvio paikkansa, onkin sitten epäselvää. Vaarallisimmaksi seksiasennoksi on Rajin nimeämän asennon lisäksi nimittäin muitakin ehdokkaita, eikä sitä itse asiassa ole edes nimetty esimerkiksi aihetta käsitelleessä, vuonna 2017 Journal of Impotence Research -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa – vaikkakin tavallinen nainen päällä -asento joukossa onkin.

Vuonna 2014 Advances of Urology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan juurikin ratsastusasento, jossa nainen on kasvot mieheen päin, on itse asiassa seksiasennoista vaarallisin.

Joka tapauksessa Rajin tieto lehmitytön vaarallisuudesta on otettu surullisena vastaan.

– Tämä on suosikkiasentoni, itkee eräs kommentoija videon kommenttikentässä.

– Aviomieheni ei nyt tuon takia uskalla tulla lähellekään minua, kommentoi puolestaan eräs vaimo.

Video on kerännyt jo yli 2 miljoonaa katselukertaa.

Penismurtuma tulee hoitaa välittömästi

Vaikka penis on käytännössä luuton, yleensä seksin aikana sattuvaa vauriota kutsutaan kuitenkin murtumaksi. Lääkäri Raj näyttää videolla, kuinka murtuma tapahtuu.

Yleisimmin vamma aiheutuu, kun siitin vääntyy yhdynnän aikana. Tällöin paisuvaisen kuori vaurioituu, kertoo Terveyskylä. Oireita ovat erektion loppuminen, kipu peniksessä sekä siittimen turvotus ja mustelma. Penismurtuma on hoidettava välittömästi, muistuttaa Duodecim.

Lue myös:

    Uusimmat