Kymmenet autot roihusivat ruotsalaiskaupungissa – jopa poliisiasemaa vastaan hyökättiin

7:21
Katso videolta mitä poliisi sanoo Ruotsin keinoista jengirikollisuuden torjumiseksi.

Sunnuntai-iltana ja viime yönä Eskilstunan kaupungissa Ruotsissa sytytettiin yli 20 tulipaloa ja poliisiasemaa vastaan hyökättiin. Kolme 20-vuotiasta epäiltyä on pidätetty rikoksiin liittyen.

Pidätettyjä epäillään törkeistä vahingonteioista. 

– Heillä on aiempaa historiaa muun muassa huumausaineista, joten ei ole kaukaa haettua, että teot liittyvät jengirikollisuuteen, sanoo poliisin tiedottaja Thomas Agnevik Svt:lle.

Poliisi ei vielä kommentoi tekojen mahdollista motiivia. Tämänhetkisen tiedon mukaan kukaan ei loukkaantunut paloissa ja kaikki palot saatiin.

Poliisi epäilee: Sytytetty yhteistuumin

Pelastuslaitos sai ensimmäisen hälytyksen tulipalosta eilisiltana noin kello 22 paikallista aikaa.Yön aikana paloja sytytettiin kaikkiaan noin 20. Valtaosassa niistä poltettiin autoja.

– Palot tapahtuivat lyhyen ajan sisään eri puolilla kaupunkia. Tulessa oli pääosin henkilöautoja, mutta myös joitakin asuntovaunuja, kertoo palopäällikkö Roger Erstedt.

Myös Eskilstunan poliisiasemaa vastaan hyökättiin yöllä. Aseman seinään heitettiin poliisin mukaan “palava esine”. Poliisi on tänään lisännyt aseman vartiointia.

Poliisi arvioi, että tulipaloja on sytytetty järjestelmällisesti ja yhteistuumin. Poliisi on kutsunut myös lisävoimia muualta maasta auttamaan Eskilstunan rikosten selvittämisessä. 

Poliisi tutkii paloihin liittyen myös harhautusyritystä. Poliisi kertoo saaneensa yöllä sittemmin perättömäksi osoittautuneen ilmoituksen julkisella paikalla liikkuneesta, pistoolilla aseistautuneesta miehestä.

Poliisi tutkii nyt, oliko ilmoituksella tarkoitus ohjata poliisin huomiota pois tulipalojen sytyttämisestä. 

Edellisenä yönä Eskilstunassa syttyi voimakas tulipalo rivitalossa. Palossa tuhoutui neljä asuntoa, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. 

Poliisi ei toistaiseksi kerro, epäileekö se rivitalopalolla olleen yhteyttä autopaloihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja