"Tuntuu aivan hirveältä" – Yölliset autopalot järkyttävät turvallisuutta Espoossa, asukkaiden kommenteissa toistuu Ruotsi

"Tuntuu aivan hirveältä"– Yölliset autopalot järkyttävät turvallisuutta Espoossa 1:59

Espoolaiset ovat järkyttyneitä viime yönä roihunneista autopaloista. Viisi autoa tuhoutui kahdessa eri osoitteessa, osa täysin korjauskelvottomiksi.

Matinkylässä tunnelma oli päivällä huolestunut ja pelästynyt, tosin myös utelias.

Autojen luona kävi jatkuvasti ihmisiä kuvaamassa kännyköillään tapahtunutta tai vain katsomassa minkälaista tuhoa palo autoon aiheuttaa.

"Tuntuu aivan hirvittävältä"

Monia huoletti turvallisuus, muuten asuinalue on pääasiassa hyvin rauhallinen.

– Tämä tuntuu aivan hirveältä. Hui. On tosi järkyttävää, että tällaista on tapahtunut niin lähellä meidän kotia, tämä on kuitenkin niin turvallinen paikka asua, tunnelmia kuvaa MTV Uutisten palopaikalla haastattelema Merili.

Vaikuttaako tämä siis turvallisuudentunteeseen?

– Vaikuttaa tietysti. Olen aika järkyttynyt tästä. Tämä vaikuttaa ilkivallalta, teko on varmasti tahallinen, Merili uskoo.

Kalastajankujalla kerrostalon parkkipaikalla palaneet autot olivat palaneet kauttaaltaan.

– Tässäkin olisi voinut käydä ihan mitä tahansa. Jos parkkipaikka olisi ollut täynnä, ei tiedä miten laajalle palo olisi levinnyt, sanoo nimettömänä kommentoiva henkilö.

Ruotsin tilanne tulee monelle mieleen

Monella ovat mielessä Ruotsin ja erityisesti Göteborgin autopalot.

– Nytkö alkaa sitten täällä? Ruotsissa tapahtuu jo aikamoista kauhua. Onko tämä sitten meidän alku, Merili kysyy.

– Yllättävää, että Suomessa tapahtuu tällaista. Onkohan tässä otettu Ruotsista mallia, ihmettelee niin ikään palopaikalle saapunut Mikko Miettinen.

"Automme oli muutaman metrin päässä"

Merili harmittelee myös epäiltyjen tuhopolttojen aiheuttamaa taloudellista haittaa.

– Pelottaa, jos tällaista tapahtuu enemmänkin. Minulla ei ainakaan olisi varaa ostaa uutta autoa, jos näin kävisi itselleni. Ja meidän automme oli ihan muutaman metrin päässä, nainen sanoo.

Tiistinkallion parkkipaikalla oli iltapäivällä jäljellä palaneista autoista enää putkifirman pakettiauto. Sen etuosa oli palanut.

Lue myös:

    Uusimmat