Kymmenen kuollut kerrostalopalossa Espanjassa – tämä Valencian onnettomuudesta tiedetään nyt

Kokonainen kerrostalo syttyi tuleen Espanjan Valenciassa 1:18
Katso video: Tältä tulipalo näytti pahimmassa vaiheessa.

Espanjan Valencian kerrostalopalon uhriluku on noussut kymmeneen, kertoo Reuters. Viralliset tahot kertoivat perjantaina, että kymmenen ihmisen ruumiit löydettiin asuinkerrostalon raunioista. 

Tulipalo tuhosi 14-kerroksisen rakennuksen Campanarin kaupunginosassa. Palo levisi viereiseen asuinrakennukseen, kertoo uutiskanava BBC.

Kaupunkiin on julistettu kolmen päivän suruaika.

BBC kertoo, mitä tilanteesta tiedetään nyt, noin vuorokausi palon syttymisen jälkeen.

Kadonneet löydetty

Aiemmin espanjalaiset tiedotusvälineet kertoivat, että kateissa olisi ollut 15 ihmistä. Nyt uutismedia El Paisín mukaan viranomaiset kertovat, että nämä henkilöt löydettiin joko elossa tai heidän ruumiinsa on tunnistettu rakennuksen sisältä. Kuolleet sisältyvät jo viranomaisten aiemmin ilmoittamaan kuolonuhrien määrään, kertoo BBC toisessa artikkelissaan.

Miten tulipalo alkoi?

Tulipalo syttyi torstai-iltana rakennuksen neljännessä kerroksessa. Vielä ei tiedetä, mikä palon aiheutti. Palonsyytutkinta on aloitettu. 

Palo levisi viereiseen rakennukseen kovan tuulen takia.

Espanjalaiset tiedotusvälineet pitävät tätä pahimpana tulipalona, joka Valenciassa on koskaan viranomaistietoihin kirjattu.

Saiko jokin rakenteissa palon leviämään niin nopeasti?

Asiantuntijat ovat esittäneet, että rakennuksen julkisivun rakenteet ovat saattaneet johtaa siihen, että palo levisi niin nopeasti. 

El Paisín haastattelema insinööri epäili, että rakennuksen julkisivussa käytetyt alumiinilaatat yhdistettynä vaahtomuovieristeisiin ovat todennäköisesti syynä palon nopeaan leviämiseen.

Mitä tiedämme rakennuksesta?

Korttelit sijaitsevat Campanarin kaupunginosassa, joka kuuluu tämän Espanjan kolmanneksi suurimman kaupungin varakkaimpiin alueisiin. 

El Pais -media kertoo, että siellä asuu noin 450 ihmistä.

Rakennus rakennettiin vuosina 2008–2009. Siinä on 138 asuntoa.

Rakennuttajana toimi yritys nimeltä Fbex. Rakennustyöt alkoivat vuonna 2005. Tuolloin Espanjassa vallitsi niin sanottu kiinteistökupla. Yhtiö hakeutui viisi vuotta myöhemmin konkurssiin, kertoo elDiario.es-sivusto. 

Lue myös:

    Uusimmat