Kylian Mbappe läksytti Ranskan jalkapallopomoa – hätkähdyttävä lausunto Zinedine Zidanesta raivostuttaa Ranskassa

Ranskan jalkapallopiirejä on kuohuttanut viime päivinä lajiliiton presidentin Noel La Graetin epäkunnioittavat kommentit Zinedine Zidanesta. Maan ykköstähti Kylian Mbappekin on ehtinyt puolustaa Zidanea tapauksen tiimoilta.

Tapaus sai alkunsa keskustelusta, jatkaisiko vuodesta 2012 toiminut Didier Deschamps Ranskan päävalmentajana joulukuussa päättyneiden MM-kisojen jälkeen.

Real Madridin kolmeen peräkkäiseen Mestarien liigan voittoon vuosina 2016, 2017 ja 2018 luotsannut Zinedine Zidane on yhdistetty viime aikoina useampaan pestiin valmennettuaan viimeksi madridilaisseuraa kaudella 2020-2021.

Zidanea pidettiin suosikkina Deschampsin seuraajaksi, jonka lisäksi tämän pöydällä on kerrottu olevan tarjoukset Yhdysvaltojen, Portugalin ja Brasilian maajoukkueiden käskijäksi. Keskustelut Ranskan osalta päättyivät Deschampsin jatkosopimuksen tultua viikonloppuna julki.

Tilanne eskaloitui, kun Ranskan jalkapalloliiton presidentti Noel La Graet lausui Zidanen mahdollisista pesteistä hämmentävään sävyyn.

– Ei kiinnosta pätkääkään. Hän voi mennä minne haluaa, La Graet sanoi RMC:lle, kun tältä kysyttiin kommenttia maan jalkapallolegendan mahdollisesta siirtymisestä Ranskan sijasta Brasilian päävalmentajaksi.

– Tiedän erittäin hyvin, että Zidane oli yksi vaihtoehdoista. Hänellä oli paljon kannattajia, ja jotkut odottivat Deschampsin lähtöä. Mutta kuka voi esittää vakavaa kritiikkiä Deschampsille? Ei kukaan.

– Hän (Zidane) tekee mitä haluaa, se ei ole minun asiani vähääkään. En ole koskaan tavannut häntä, emme ole koskaan harkinneet Didieristä luopumista. Yrittikö Zidane ottaa yhteyttä minuun? Ei todellakaan, en edes vastaisi puhelimeen.

MM-kultaa vuonna 1998 ja Euroopan mestaruuden vuonna 2000 Ranskan paidassa voittanut Zidane on tällä hetkellä vailla valmennuspestiä. 

– Zidane on Ranska, emme kunnioita legendaa tuolla tavalla, maan tämän hetken suurin tähti Kylian Mbappe osallistui keskusteluun Twitterissä La Graetin haastattelun tultua julki.

Vielä kaksi vuotta sitten La Graet tuki Zidanen valintaa seuraavaksi päävalmentajaksi, mikäli tämä olisi tehtävään käytettävissä. La Graetin kommenteista sydämistyi myös maan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera, jonka mukaan La Graet "oli ylittänyt rajan".

– Lisää epämääräisiä kommentteja ja häpeällistä kunnioituksen puutetta jalkapallon ja lajin legendaa kohtaan. Ne satuttavat meitä kaikkia, Oudea-Castera kirjoitti Twitterissä.

Ranskalainen poliitikko Pieyre-Alexandre Anglade vaati Twitterissä anteeksipyyntöä Le Graetilta.

– Zidane on ranskalaisen jalkapallon ja urheilun monumentti. Kaikkien ranskalaisten rakastama persoonallisuus. Jalkapallomme ansaitsee näitä kommentteja parempaa, Anglade sivalsi.

Deschamps on johdattanut Ranskan EM-finaaliin kesällä 2016, maailmanmestaruuteen kesällä 2018 ja loppuotteluun päättyneissä Qatarin MM-kisoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja