Brasilian entinen maalitykki Roberto Dinamite on kuollut

Komean uran maailman jalkapallohuipulla 1970- ja 1980-luvuilla tehnyt brasilialainen hyökkääjä Roberto Dinamite on kuollut, kertoi hänen entinen seuransa Vasco da Gama sunnuntaina. Suolistosyöpään kuollut Dinamite, oikealta nimeltään Carlos Roberto de Oliveira, oli 68-vuotias.

–  Suureksi suruksemme olemme saaneet tietää, että suurin meistä on jättänyt meidät. Carlos Roberto de Oliveira, alias Dinamite, omisti 29 elämänsä 68 vuodesta seuralle, pelaajana ja puheenjohtajana. Lepää rauhassa, Rio de Janeirossa sijaitseva seura kertoi.

Seurassa juniorista kasvanut Dinamite paukutti Vasco da Gamalle peräti 708 pelaamissaan 1  110 ottelussa. Räjähtävän lempinimensä mies sai jo 17-vuotiaana, kun paikallislehti hehkutti ensimmäisen edustusjoukkuemaalinsa tehnyttä nuorta miestä otsikolla "Lapsi-dynamiitti räjähti".

Brasilian maajoukkueessa Dinamite pelasi 38 ottelua ja viimeisteli 20 maalia. Hän oli mukana Brasilian vuosien 1978 ja 1982 MM-joukkueissa. Euroopassa Dinamite piipahti Barcelonan riveissä 1979–80, mutta ei onnistunut ja palasi kotiseuraansa Vascoon nopeasti.

Uran jälkeen Dinamite oli paitsi seuran puheenjohtaja, myös Rion osavaltion johdossa vaikuttanut poliitikko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja