KUVAT: Valokuvaajan sensuellit otokset ylistävät kurveja

Muotikuvaaja Victoria Janashvilin kuvissa nähdään usein kurvikkaita kaunottaria.

Venäläissyntyisen valokuvaajan otoksia on nähty niin muotilehdissä, mainoskampanjoissa kuin Playboyn, Maximin, FHM:n ja GQ:n tapaisissa miesten lehdissä. Usein Janashvili ikuistaa kuviinsa myös uhkeita plus-koon malleja, kurveja kainostelematta.

Valokuvaaja on osallistunut positiivista kehonkuvaa ajaviin kampanjoihin ja toivoo töidensä auttavan kaiken kokoisia naisia näkemään itsensä kauniina. Janashvili on nyt hankkimassa joukkorahoitusta valokuvataidekirjaan, jossa pääosaan pääsevät kaikenlaiset naisvartalot: lyhyet ja pitkät, runsaat ja hoikat. Curves -teoksen ensimmäisissä kuvissa poseeraavat plussakoon mallit Denise Bidot ja Marina Bulatkina pelkkään valkoiseen vartalomaaliin verhoutuneina.

Janashvili toteaa tiedotteessaan, että vaikka keskiverto amerikkalaisnainen on kokoa 14 (eurooppalainen koko 44), yhteiskunta asettaa yhä naiskehon normiksi hoikan vartalon.

– Tämän takia olen käyttänyt vuosia valokuvaten erilaisia malleja. Olen osallistunut lukuisiin kehonkuvaan liittyviin kampanjoihin, jotka ovat saaneet aikaan paljon keskustelua. Kirjani avulla haluaisin jatkaa sanan levittämistä ja rikkoa stereotyyppisiä käsityksiä, jotta voimme rohkaista naisia tuntemaan olonsa itsevarmaksi omissa nahoissaan.

Haluatko nähdä lisää? Suurin osa kirjan kuvista on jo otettu, mutta Janashvilin suunnitelmat eivät jää siihen. Haaveissa on, että kampanjan myötä saadaan avattua esimerkiksi taidegalleria ja kerättyä varoja positiivista kehonkuvaa tukeville hyväntekeväisyysjärjestöille. Joukkorahoitus Kickstarterissa on yhä meneillään, ja sitä voi tukea esimerkiksi hankkimalla teoksen jo etukäteen.

Kuvat Victoria Janashvili

Lue myös:

    Uusimmat