Kuvat: Rumiako muka? Suomen kamaliksi haukutut asut ovatkin yllättäen parhaiden joukossa olympiavertailuissa

Suomen olympiajoukkueen asut on noteerattu maailmalla ja valittu parhaiden joukkoon.

Instyle-muotijulkaisu ja talouslehti Forbes ovat listanneet vuoden 2018 talviolympialaisten parhaimmat asut, ja Suomi on pärjännyt parjatuista asuista huolimatta varsin hyvin. Suomen olympiajoukkueen asut ylsivät kolmannelle ja neljännelle sijalle.

Olympialaisten vaatemallisto esiteltiin Suomessa ensi kerran syksyllä, ja jo silloin heti huomion varastivat pöyhkeät valkoiset karvahatut.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Forbesissa muun muassa kuvaillaan Suomen asujen henkivän itsevarmuutta ja positiivisuutta. Laadukkaiden materiaalien ja vahvojen muotojen sanotaan tiivistävän suomalaisen ylpeyden ja perinnön sujuvalla, nykyaikaisella ja toimivalla tavalla. Forbesinkin mukaan karvahatut olivat ehkä hiukan liikaa, mutta vertaa valintaa Lordiin Euroviisuissa vuonna 2006.

– Suomi on tunnettu epätavanomaisista tyylivalinnoistaan kansainvälisellä näyttämöllä, Forbesissa kirjoitetaan.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Luhdan suunnittelemat asut keräsivät suomalaisilta paljon kritiikkiä heti, kun ne julkaistiin viime syksynä. Aiheesta uutisoivat syksyllä muun muassa Ilta-Sanomat ja Yle. Asuja haukuttiin muun muassa vanhanaikaisiksi ja kamaliksi, ja Suomen lipun ja vaakunan puuttumista ihmeteltiin.

Instylen kärkikolmikkoon pääsivät järjestyksessä Ranska, Kanada ja Australia, Suomi ylsi neljännelle sijalle. Forbesissa ykkössijalle nousi Venäjä, toiselle sijalle Ranska ja kolmannelle Suomi.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Lähteet ja lisää kuvia: Instyle, Forbes

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja