Mainos

Kuvat: Presidenttipari vitsaili istuttaessaan tammea Kirjurinluodolla: "Tämähän on kuin kotona"

3:15

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio istuttivat Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tammen Kirjurinluodolle Porissa. Lapio näytti pysyvän hyvin molempien kädessä, eikä sää olisi voinut olla puutarhurintöihin parempi: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta!

Istuttaessaan tammea presidenttipari viljeli myös huumoria. Presidentti Niinistö ihmetteli aluksi naureskellen, että "meidänkö tässä täytyy ryhtyä istutushommiin". Presidentin puoliso rouva Jenni Haukio vastasi iloisesti, että "tämänhän on kuin kotona”.

Presidenttiparin vastaanotti Hanhipuiston alueella kaupungin entinen puutarhuri, viheralueiden kunnossapidon esimies Ismo Ahonen. Presidentti Niinistö epäili Ahosen olevan maailman onnellisin mies ammattinsa vuoksi, sillä näinhän sanoo vanha kiinalainen sananlaskukin.

– En voi valittaa, mukava täällä on tehdä töitä, Ahonen vastasi presidentille.

Seuraavaksi Ahonen kertoi presidenttiparille, mistä heidän istuttamansa tammi on peräisin.

– Olemme saaneet tammen taimia lahjoituksena Harmaalinnan kaupunginosasta paikallisesta kartanosta. Niitä on sitten kasvatettu meidän taimistolla. Tammi-puu menestyy täällä Porin seudulla oikein hyvin, Ahonen kehui.

Presidenttiparin istuttama tammi on 10-vuotias. Kun Suomi täyttää 200 vuotta, tammen pitäisi olla parhaassa aikuisiässä ja hyvässä kunnossa.

Presidentti Niinistö pohti istutuspuuhissa sitä, mahtavatko hirvet olla puiden vaarana tuholaismielessä Hanhipuistossa. Ahonen opasti presidenttiä, että luodot ovat niin lähellä keskustaa, että tuskin vaaraa on. Presidentti tiesi myös keinon mahdollisia hirven tuhoja vastaan.

– Latvaan kannattaa valella astianpesuaine Fairya.

Lopuksi rouva Jenni Haukio kehui Ahoselle vielä kaunista kivikkopuutarhaa, joka sijaitsee hieman etäämmällä Hanhipuistossa. Kaiken kaikkiaan istutuspuuhat Kirjurinluodolla sujuivat erittäin leppoisissa tunnelmissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.