Huippunopean Hyperloopin koerata valmistumassa Nevadaan – matkaputkea esitelty Suomessakin

Kalifornialainen Hyperloop One -yhtiö on julkaissut uusia kuvia huippunopeasta ”matkaputkesta”. Suomessa aiemmin tällä viikolla vieraillut yhtiön pääjohtaja esitteli mahdollista Hyperloop-yhteyttä Helsingistä Tukholmaan.

Hyperloop One rakentaa parhaillaan ensimmäistä Hyperloop-koerataa Nevadan autiomaahan. ”Koeputkesta” on tulossa puolen kilometrin pituinen. Koeajot putkessa aiotaan aloittaa myöhemmin tänä vuonna.

Radan rakentaminen on niin pitkällä, että yhtiö on julkistanut siitä uusia kuvia. Niitä on esitellyt Suomessa aiemmin Iltalehti

Hyperloop 2

Hyperloop 3

Hyperloop 4

Hyperloop 5

Hyperloop 6
Hyperloop-putken koeradan rakennustöitä Nevadan autiomaassa. (Kuvat: Hyperloop One.)

Hyperloop One -yhtiön pääjohtaja Shervin Pishevar tapasi tällä viikolla Suomessa elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.).

– Maantieteellisesti Suomen sijainti on uskomaton. Suomi on luonnollinen silta Aasiasta Venäjän kautta Eurooppaan, kun rakennamme Hyperloop-verkostoa ympäri maailmaa, Pishevar sanoo MTV:n haastattelussa.

Hyperloopin kaaviot
Graffiikka esittelee hyperloopin toimintaperiaatteita.

Pishevarin mukaan 500 kilometrin matka Helsingistä Tukholmaan taittuisi noin puolessa tunnissa. Kapseli kulkisi alipaineistetussa putkessa vähäisellä ilmanvastuksella. Kapseli kuljettaisi sekä ihmisiä että tavaroita.

Ihan ilmaiseksi putkea ei Pohjolaan saataisi: hanke tulisi maksamaan 19 miljardia euroa.

Hankkeen valmistuminen veisi lähes 15 vuotta, josta rakennustöihin kuluisi arviolta 8 vuotta. Turun ja Tukholman välillä liikenneputki voisi kulkea joko meren alla tai vaihtoehtoisesti myös sen päällä.

Hyperloop Suomeen? – 28 minuutissa Helsingistä Tukholmaan 2:05

Lue myös:

    Uusimmat