Kuvat: BMW julkaisi uudet M3- ja M4-mallinsa

BMW:n M-urheiluosaston uusimmat luomukset ovat M3 Sedan ja M4 Coupé. M3 on tästä eteenpäin saatavana siis pelkästään sedan-korisena ja coupe-mallin nimi on mallisarjan mukaisesti M4. Teknisesti autot kuitenkin ovat yhteneviä.

Viidennen sukupolven M3 saa ensimmäisen kerran mallin historiassa peltinsä alle ahdetun moottorin. Kyseessä on kolmilitrainen suora kuusisylinterinen TwinPower Turbo, joka tuottaa 431 hevosvoimaa ja 550 Newtonmetrin väännön. Näiden arvojen saattelema mallit saavuttavat satasen nopeuden lisävarusteisella 7-portaisella kaksoiskytkinvaihteistolla varustettuna 4,1 sekunnissa. Vakiovaihteistona on kuusiportainen manuaali.

Myös moottorin taloudellisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota ja valmistajan mukaan edeltäjään verrattuna uudella moottorilla kulutusta ja päästöjä ja saatu vähennettyä noin 25 prosenttia.

M-logo yhdistetään moottoriurheiluun ja näidenkin mallien kehityksessä on tehty yhteistyötä BMW Motorsportin kilpa-ajajien kanssa. Autoa onkin testattu paljon legendaarisella Nürburgringin radalla. Kilpa-autosukuisuus näkyy myös monissa yksikyiskohdissa. Autojen jäähdytysjärjestelmässä on otettu huomioon optimaalisen lämpötasapainon säilyminen moottorissa, ahtimissa ja voimansiirrossa. Lisäksi autossa on käytetty edeltäjää enemmän kevyitä materiaaleja. Kokonaisuudessaan painonsäästöä edeltäjään verrattuna on noin 80 kiloa ja M4:n omamassa on juuri alle 1 500 kilon.

Suomessa autot lanseerataan ensi kesänä ja hinnat julkaistaan keväällä 2014.

Lue myös:

    Uusimmat