Maanvyöry, mutainen tulva, romahtanut tuuliturbiini sekä mökit meressä: Kuvakooste paljastaa, miten Hans-myrsky runnoo Euroopan pohjoisosia

Hans-myrsky on aiheuttanut ensimmäisen vuorokauden aikana runsaasti tuhoja Ruotsissa ja Norjassa 1:58
Hans-myrsky on aiheuttanut ensimmäisen vuorokauden aikana runsaasti tuhoja Ruotsissa ja Norjassa.

Hans-myrsky on aiheuttanut laajaa tuhoa ulkomailla.

Hans-myrsky riehuu edelleen Ruotsin etelä- ja keskiosissa. Ruotsin Ilmatieteenlaitos varoittaa tulvista viidessä läänissä, muun muassa Hallandissa, Länsi-Götanmaalla ja Värmlannissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan suuret sademäärät voivat nostaa tulvia puroissa ja ojissa.

Vesisateet ovat aiheuttaneet haittaa myös liikenteelle. Esimerkiksi E6-tie tulvi aamulla Göteborgin eteläpuolella, jolloin kaksi kaistaa jouduttiin sulkemaan liikenteeltä. Tämä vaikuttaa Ruotsin liikenneviraston mukaan suuresti liikennöintiin. E6 kulkee Ruotsin Trelleborgista Norjan Kirkkoniemeen.

Myös lauttaliikennettä Ruotsin ja Puolan välillä on peruttu sään vuoksi ja kaksi lentokonetta jouduttiin ohjaamaan Osloon ja sadat ihmiset ovat myös jääneet ilman sähköä puiden kaaduttua sähkölinjojen päälle.

Sään takia myös Norjassa annettua vaarahälytystä jatketaan todennäköisesti huomiseen aamupäivään, kertoo meteorologi Unni Nilssen Norjan Ilmatieteen laitokselta.

Tänään odotetaan lisää sateita Etelä-Norjaan ja myös pohjoisemmas Norjan keskiosaan Tröndelagiin.

Kuvakoosteessa näkyy Hans-myrskyn aiheuttamia tuhoja Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa.

Maanvyöry rinteessä Valdresissa, Nord Aurdalissa, Norjassa 8. elokuuta 2023. Meteorologinen instituutti on antanut punaisen varoituksen runsaista sateista, tulvista ja maanvyöryistä Oslosta pohjoiseen sijaitsevassa Vikenissa, Innlandetissa, sekä osissa Tröndelagia.

Oslossa 8. elokuuta 2023 hoitaja Ingrid-Marie Nyborg sai apua pelastusryhmältä päästäkseen töihin. Nyborgin koti ei ollut vaarassa joutua tulvaveden alle, mutta rakennuksesta ulospääsyyn tarvittiin palokunnan kumivenettä. Useita asukkaita on evakuoitu veden tulvittua tielle Hexebergasenin alueella Lilleströmin kunnassa.

Mies raahasi kuormaa tulva-alueella kohti kuorma-autoa tulva-alueella, kun Götälv-joki tulvi yli Göteborgissa, Ruotsissa, 8. elokuuta 2023. Ruotsin sääviranomainen SMHI oli antanut useita "keltaisia varoituksia" maanantaiksi. SMHI varoitti voimakkaista tuulista, tulvista ja runsaista sateista useilla maan alueilla.

Ruotsin Åressa on tulvinut rankkasateiden seurauksena. Sateet ovat kuljettaneet mukanaan mutaa, mikä on tukkinut teitä.

Tuuliturbiini tuhoutui rypsipellolla tuulivoimapuistossa Saksassa 7. elokuuta 2023. Tuhon aiheutti todennäköisesti voimakas tuuli.

Mökkejä vedessä Pohjanmeren rannikkolle iskeneiden kovien tuulten jälkeen Pohjois-Jyllannissa, Tanskassa.

Katso myös: Hans-myrsky iski voimalla Ruotsiin – sään odotetaan vielä pahenevan

Hans-myrsky iski jo voimalla Ruotsiin – sään odotetaan vielä pahenevan 0:52

Juttua päivitetty 8.8. klo 18:17 tuoreilla tiedoilla Ruotsin tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat