Hans-myrsky ylikuumensi tuulivoimalan jarrut, turbiini syttyi tuleen Gotlannissa – voimalan on annettava palaa maan tasalle

Tuulivoimalan turbiini on syttynyt tuleen Gotlannin rannikolla sijaitsevassa tuulivoimalapuistossa. Asiasta uutisoi Suomessa Svenska Yle. Tilanteesta uutisoivat eri ruotsalaismediat.

Paikallismedia Helagotlandin lukijoiden ottamissa kuvissa näkyy, miten tuli ja savu roihuavat korkean voimalan kärjessä. Lehden mukaan palo syttyi kello 10.16 aamulla.

Näet kuvat alla olevasta Facebook-päivityksestä tai täältä.

Expressenin mukaan pelastuslaitos on paikalla sammuttamassa paloa ja voimalasta putoavia, palavia osia.

– Meillä ei ole ajoneuvoja, joilla pääsisi palon lähelle, koska palo on käynnissä [voimalan] yläosassa olevassa moottoritilassa, kertoo paikalla oleva pelastuslaitoksen linjapäällikkö Fredrik Mauritzon Expressenille.

Palo sai alkunsa Burgsvikin sataman voimalassa tiistaina aamulla. Expressenin haastatteleman Mauritzonin mukaan koko voimalan moottoriosasto on tulessa.

Mauritzonin mukaan ainoa vaihtoehto tällä hetkellä on antaa koko voimalan palaa maan, tai veden, tasolle.

– Pysymme paikalla useita tunteja, kunnes palo on sammutettu.

Pelastuslaitoksen edustaja Henrik Johansson sanoo uutistoimisto TT:lle, että palon on luultavasti aiheuttanut Hans-myrsky. Myrskyssä jarrut ovat ylikuumentuneet ja syttyneet tuleen, minkä jälkeen palo on levinnyt konehuoneeseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat