Kuvaspesiaali: Farkkumuotia vuodelle 2016

Farmarit tarjoavat porrasperiä paremmat tilat ja etenkin suomalaiset ovat mieltyneet tähän korimalliin. Vuodelle 2016 on luvassa muutamia mielenkiintoisia farkku-uutuuksia.

Sekä Volvo että Mercedes-Benz esittelevät uudet isot sedaninsa heti alkuvuodesta ja myöhemmin näistä malleista on luvassa tilavat farmarit. Volvon V90 syrjäyttää jo pitkään markkinoilla olleen V70-mallin. Auto perustuu samaan tekniikkaan uuden aikakauden aloittaneen XC90:n kanssa ja tarjolle on tulossa hieman laajennettu moottoripaletti uudesta 2,0-litraisesta moottoriperheestä. Huippumalli on hieman yli 400-hevosvoimainen pistokehybridi.

Volvon kanssa samaan luokkaan asettuu Mercedeksen E-sarjan T-malli. Uusi E-sarjalainen esitellään virallisesti tammikuussa alkavassa Detroitin autonäyttelyssä. E-sarjan farmarimalli on tyylilleen uskollinen ja tavaratila on edelleen ykkösprioriteetti. Auto tarjoaa parhaimmillaan tilaa kaksi kuutiometriä.

Luokkaa alemmas sijoittuu Renault Talisman Grandtour, joka sekin tarjoaa hyvät tilat. Talismanin tavaratila venyy parhaimmillaan 1 700 litraan, joka riittänee useimpien perheiden tarpeisiin. Ranskalaisten toisena isona uutuutena tulee Megane Grandtour, joka sijoittuu suosittuun kompaktiluokkaan. Tilavaan farkkumalliin tulee tarjolle ensimmäistä kertaa myös kolmisylinterisiä uutuuksia.

Yksi mielenkiintoisimmista ja tärkeimmistä uutuuksista on Opel Astra Sports Tourer. Astra voitti muun muassa Vuoden Auto Suomessa 2016 palkinnon ja farkkumalli tulee tärkeäksi lisäksi vahvistamaan uuden mallin myyntiä jo alkuvuodesta. Myös Astrassa on keskitytty tilantarjonnan optimointiin ja sitä on tarjolla 500-1 630 litraa.

Tilavan uuden Skoda Roomsterin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tulla myös tänä vuonna markkinoille. Kyseessä olisi käytännössä ollut Volkswagen Caddyyn pohjautuva tila-auto. Viimeisimpien tietojen mukaan Roomster olisi kuitenkin viime hetkellä vedetty pois tuotannosta. Lue aiheesta lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat