Viralliset kuvat: Volvo julkaisi kauan odotetun ison sedanin

Volvolta on puuttunut kunnollinen haastaja isojen sedanien luokassa. Nyt ruotsalaisvalmistaja esitteli uuden ison Volvo S90 -mallin.

Volvo on maailmalla paremmin tunnettu SUV- ja farmarimalleistaan. Uusi S90 valmistaja haluaa siivun myös premium-luokan sedanien markkinoista. Vuodesta 2010 kiinalaisomistuksessa olevan merkin tuotekehitykseen onkin panostettu hurjasta ja tulokset alkavat näkyä.

Ensimmäinen uuden sukupolven auto oli Volvon iso SUV XC90. Uusi S90 jakaa paljon tekniikkaa tämän katumaasturin kanssa ja esimerkiksi ohjaamon osalta autot muistuttavat paljon toisiaan. Muun muassa keskikonsolista löytyvä tieto- ja viihdejärjestelmä on samaa sukua.

Volvo on aina ollut tunnettu turvallisuudestaan, eikä uusi S90 poikkea linjasta. Autossa saa käyttöönsä aktiivisen turvallisuuden viimeisimmät sovellukset, joihin kuuluu esimerkiksi 130 km/h nopeuteen saakka toimiva auton omalla kaistalla pitävä Pilot Assist -ajojärjestelmä. City Safety -järjestelmä sisältää puolestaan uuden isojen eläinten havaitsemistoiminnon, joka voi havaita suurikokoiset eläimet kuten hirvet ja hevoset. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa tällaisen havaitessaan ja auttaa hätäjarrutuksessa.

Volvo on käyttänyt S90:n alustan kehityksessä ajosimulaattoreita. Tästä on valmistajan mukaan ollut suuresti hyötyä ja auton kerrotaan olevan ajodynamiikan ja suorituskyvyn suhteen hurjasti merkin aikaisempia malleja edellä. Myös odotukset mukavuuden suhteen ovat ison sedanin kohdalla korkealla.

S90 tulee saamaan pellin alle samoja uuden sukupolven moottoreita, joita löytyy jo XC90-mallista. Tarjolla on kaksi tehoversiota (D4 190 ja D5 235 hv) 2,0-litraisesta dieselistä. Bensapuolella ovat tarjolla tuttu kaksoisahdettu 2,0-litrainen moottori, joka tarjoaa T6-mallin kuorissa 320 hevosvoimaa. Malliston lippulaivana toimii samaisella bensamoottorilla ja sähköavustuksella vauhditettu T8 Twin Engine -pistokehybridi, joka tarjoaa kuljettajan käyttöön 407 hevosvoimaa.

Volvo S90 esitellään virallisesti tammikuussa järjestettävässä Pohjois-Amerikan autonäyttelyssä Detroitissa. Ensimmäiset autot saataneen Suomeen keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat