Mainos

Kuva: Yli 15 vuoden posti vyöryi vastaan kadonneen Vesan asunnolla: ”Aika oli pysähtynyt täysin ja pöly laskeutunut”

Vesa Matti Frantsila on ollut kadoksissa pian 16 vuoden ajan. Katoamisilmoituksen teki viime maaliskuussa porilainen isännöitsijä Mikko Pyy käytyään Frantsilan asunnossa.

Frantsilan vastikkeen suoraveloitus oli katkennut, kun asunnon isännöitsijä oli vaihtunut. Maaliskuussa huoneistoon mentiin käymään, koska koko taloyhtiössä nuohottiin ilmanvaihtokanavia. 

Frantsila oli aikanaan kieltänyt ovensa lukkojen sarjoittamisen, joten lopulta asuntoon murtautui lukkoseppä.

– Siellä oli tunkkainen haju. Huomasin heti, että tässä asunnossa ei ole oltu pitkään aikaan. Vaikka käymme monissa asunnoissa päivittäin, niin tällaista ei ole ennen tullut vastaan, kertoo ilmastointiyrityksen omistaja Henri Mikkilä

Mikkilä kutsui paikalle isännöitsijä Mikko Pyyn. Pyy on pitkään hiljaa, kun miettii vuosi sitten näkemäänsä näkyä oven auettua.

– Se veti hiljaiseksi. Asunnossa oli aika pysähtynyt täysin, sen näki, ettei siellä kukaan ollut yli kymmeneen vuoteen käynyt. Pöly oli laskeutunut, vuosikausien postit olivat eteisessä.

Erikoinen kirje

Pyy löysi huoneistosta myös Frantsilan kirjoittaman erikoislaatuisen lapun, jossa kiellettiin muun muassa sähkötarkastusten teko asuntoon.

Lisäksi mies oli ansoittanut asunnon omatekoisilla sähkövirityksillä. Asunnossa oli myös useita satoja kaiuttimia. 

Suuresta postikasasta enin oli ilmaisjakeluita, jotka taloyhtiön huoltomies vei keräyspisteeseen. Kirjepostin otti poliisi.

Vesa Frantsila lähti elokuussa 2001 pakettimatkalle Kreetalle. Sieltä hän päätyi Puolaan, jossa kertoi tulleensa ryöstetyksi. Hän kertoi asiasta Suomen suurlähetystössä, muttei halunnut apua. Sen jälkeen miehestä ei ole yhtään havaintoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.