Kuusi kotoista asiaa, joista ei kannata tinkiä – monessako sinä olet kitsastellut?

Raha-asioissa on syytä olla tarkkana, mutta tietyissä asioissa kitsastelu kostautuu myöhemmin. Esimerkiksi keittiöveitseen ja kypärään kannattaa panostaa hieman enemmän.

Yllä olevalla videolla palomies kertoo, millaisia sammutusvälineitä kotiin kannattaa hankkia.

Raha-asioissa kannattaa olla tarkkana. Real Simple -sivuston mukaan on kuitenkin olemassa asioita, joissa kitsastelu ei kannata.

1) Keittiöveitset

Sen sijaan, että ostaisit marketin halvimmat keittiöveitset, kannattaa satsata laatuun. Näin opastaa Chopping Block -ravintolan kokki Sam Goldbroch.

Veitset ovat  tärkeitä työvälineitä ruoanlaitossa, ja korkealaatuisella veitsellä ruoanlaitto sujuu nopeasti ja turvallisesti.

Oma lukunsa ovat luonnollisesti isot ja jykevät keittiöveitset. 

Goldbrochin mukaan jokaisella tulisi olla kotonaan sekä leipä- että kuorintaveitsi.

Veitset kannattaa myös pitää hyvässä kunnossa. Yksi keino tähän on vaihtaa kivestä tai lasista tehty leikkuulauta puiseen. Muovista leikkuulautaa kannattaa käyttää vain raa'an lihan leikkaamiseen.

Paloitteluveitsellä ei tulisi myöskään leikata jäisiä ruokia, luita tai leipää.

2) Pyöräilykypärä

Kirpputorilla silmiin osuva pyöräilykypärä saattaa houkuttaa halpuutensa vuoksi. Kannattaa kuitenkin suhtautua löytöön varauksella.

Jos et tiedä, mistä kypärä on peräisin, lienee syytä jättää ostos tekemättä. Et voi tietää, onko kypärä kokenut kolhuja, mikä tarkoittaa, että käytettynä ostamasi tavara ei välttämättä suojaa sinua tai lastasi asiaan kuuluvalla tavalla. Suuntaa siis pyöräliikkeeseen.

Kypärillä ei ole olemassa standarikokoluokittelua, joten kokeile muutamaakin eri vaihtoehtoa.

Hyvä valinta on napakasti istuva kypärä, joka ei kuitenkaan purista. Etureunan tulisi olla vain pari kolme senttiä kulmakarvojen yläpuolella, eli kypärän on peitettävä otsa.

3) Talomaalit

Maalikauppaan suunnatessa katse saattaa ensimmäiseksi hakeutua edullisimpiin vaihtoehtoihin, mutta maltti on jälleen valttia.

Consumer Reports -sivuston maalitestissä kävi ilmi, että halvempia maalikerroksia piti laittaa useampi kerros tummien sävyjen peittämiseksi eivätkä ne kestäneet yhtä hyvin kuin hieman hinnakkaammat vaihtoehdot.

Kaikkein kalleinta tuotetta ei kuitenkaan tarvitse ostaa. Neljä viidestä parhaat arvostelut saaneista sisä- ja ulkomaaleista löytyivät rautakaupoista.

Myös alennussiveltimet kannattaa sivuuttaa. Maalin harjasosan on syytä olla tiheä.

4) Lemmikkieläinten ruoat

– En voi korostaa kylliksi lemmikkien ruokavalion merkitystä, kertoo eläinlääkäri Amber Slaughter Illinoisin Medical District Veterinary Clinic -eläinsairaalsta Chicagosta.

Kun maksaa korkealaatuisesta eläintenruoasta, rakas koira tai kissa pysyy terveenä. Ruoka voi ehkäistä diabetesta, maksasairauksia tai hammasongelmia, jotka vaativat lääkitystä tai kalliita dieettiruokia.

Terveellistä ruokaa lemmikille etsiessä Slaughter suosittelee kiinnittämään huomiota proteiinin määrään. Myös hintavimmilla brändeillä on tapana laittaa ruoan sekaan maissin tai viljan sivutuotteita, mutta lihan on oltava yksi kolmesta tärkeimmästä raaka-aineesta.

6) Auton öljy

Paras tapa pitää auto tiellä mahdollisimman pitkään on vaihdattaa öljyt säännöllisesti, kertoo Jenni Newman, Cars.com-sivuston päätoimittaja.

Autosta riippuen sopiva huoltoväli on keskimäärin 10 000 – 15 000 kilometrin välein.

Kun automekaanikko ehdottaa hinnakkaampaa öljyä, ei Newmanin mukaan ole syytä kiukustua.

– Tämän päivän hienosäädetyt moottorit vaativat usein kalliimpia synteettisiä moottoriöljyjä. Kalliimpaa vaihtoehtoa kannattaa käyttää auton huoltajan niin suositellessa, sillä se voi auttaa moottoria kulkemaan kauemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja