Kuumimpia leivonnaistrendejä – tässä uusi himottu herkku?

Leivonnaistrendejä ovat nautinnollisuus, terveys, mukavuus, hyvinvointi ja vastuullisuus, kertovat Pariisin ruokamessujen leivonnaistrendikartta ja tutkija Vesa Heikkinen. Heikkinen myös uskoo, että bostonkakku voi nousta vielä trendileivonnaiseksi.

Pariisin Sialin vuoden 2012 ruokamessujen leivonnaistrendikartta sisälsi isoja maailmanlaajuisia sekä paikallisempia trendejä. Leivonnaisten kulutus kasvoi Euroopassa 2011-2012 20 prosenttia, ja karppaushimo on vähentynyt.

Yleisiä, globaaleja trendejä ovat aasialaisuus, välimerellisyys ja meksikolaisuus. Euroopassa paikallisesti trendikkäimpiä ovat alueelliset, ”isoäidin tekemät” ja leipomaperinnetuotteet. Ehkäpä retroreseptit, kuten Bostonkakku voivat olla seuraavaksi kahvipöydissä halutuinta herkkua.

– Uskon vahvasti minileipomoihin ja itse tehtyyn. Uskon myös, että bostonkakusta tulle vielä trendi, kertoo trendikatsausta tehnyt tutkija Vesa Heikkinen.

Heikkinen toimii palveluinnovaatioiden yliopettajana, tutkijana, tulevaisuussparraajana ja tietokirjailijana.

Nousussa nautinnollisuus

Upeita ja hienoja luksusleivonnaisia halutaan ostaa pienistä deleistä, tietysti luomuna ja alkuperästä tietoisena. Toisaalta kunnioitetaan perinteitä ja isoäidin pullaa, mutta toisaalta nautiskellaan myös hauskoilla ja eksoottisilla tuotteilla, joissa on hauskat pakkaukset ja runsaasti makua

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja