Kuuluisa pedikyristi kertoo, miten toteutat salonkikelpoisen pedikyyrin kotona: Näillä helpoilla ohjeilla saat yhtä kauniit jalat kuin julkkiksilla

Koronakriisin aikana monet ovat ottaneet kauneustoimenpiteet omiin käsiinsä. Nyt ranskalainen jalkakirurgi ja pedikyristi on jakanut neuvonsa, miten toteuttaa salonkikelpoinen pedikyyri kotioloissa.

Onnistunut pedikyyri ei vaadi monimutkaisia toimenpiteitä. Loihdit jaloistasi kauniit ja hoidetut muutamalla yksinkertaisella vaiheella sekä pienellä ylläpidolla.

– Laiminlyömme jalkojamme liikaa, ja se aiheuttaa ongelmia, kuuluisa pedikyristi Bastien Gonzalez kertoo Voguelle.

Gonzalez viittaa esimerkiksi liikavarpaisiin, kovettumiin ja halkeileviin kantapäihin.

– Ideani on auttaa ihmisiä rakastamaan jalkojaan sekä saavuttamaan hyvinvoivat jalat, Gonzalez sanoo.

Seuraavilla neuvoilla saat kotioloissa itsellesi hyvinvoivat ja kauniit jalat. Miehen käsiin jalkansa ovat luottaneet monet kuuluisuudetkin, kuten huippumalli Naomi Campbell sekä näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Robert DeNiro.

Kuori varovasti

Aloita pedikyyri pehmentämällä kovettumat liottamalla jalkoja vedessä vähintään kymmenen minuuttia. Hiero sitten ihoa kevyesti, pyörivin liikkein jalkaraspilla tai kuorintavoiteella. Varo kuorimasta jalkoja liikaa.

– Jos kuorit ihoa liikaa, aiheutat kaksi ongelmaa: rikot ihon elastisuuden sekä poltat sen, mikä aiheuttaa lisää kovettumia, Gonzalez varoittaa.

Älä koskaan leikkaa kynsinauhojasi

Kynsinauhoja ei saa leikata eikä niihin kannata välttämättä käyttää edes appelsiinipuutikkua. Kynsinauhojen leikkaaminen altistaa elimistösi pöpöille.

– Jos sinulla on kynsinauha, tarvitset sitä, Gonzalez toteaa.

Kynsinauhojen käsittelyyn kannattaa ottaa avuksi hieman yllättävä väline, nimittäin hammasharja.

– Hammasharjan pehmeät harjakset eivät ärsytä ihoa samalla tavalla kuin tikku, Gonzalez sanoo.

Käytä kynsiin lasiviilaa ja bufferia

Käytä kynsien muotoiluun lasiviilaa. Se on hellävaraisempi vaihtoehto kuin perinteinen kynsiviila.

– Hiekkapaperinen kynsiviila voi leikata ihoa, varsinkin silloin, kun se on uusi, Gonzalez sanoo.

Kynsien muotoilun päätteeksi ne on hyvä käydä läpi bufferilla. Bufferi on eräänlainen kynsiviila, joka siloittaa kynnen pintaa ja tekee kynsistä kiiltävät.

– Kun näin ensimmäisen kerran isoisoäitini käyttävän bufferia, ajattelin, että hän on hullu. Mutta vielä 92-vuotiaanakin hänellä oli kauniit ja vahvat kynnet, Gonzalez kertoo.

Kynsien bufferoinnissa kannattaa käyttää bufferin sileämpää pintaa, sillä Gonzalezin mukaan kaikista karhein pinta saattaa aiheuttaa hiertymiä.

– Bufferointi lisää verenkiertoa ja saa kynnen valkoisen osan näyttämään vielä valkoisemmalta. Bufferointi on todellinen ranskalainen manikyyri, hän sanoo.

Lakkaa kynsiä vain tarvittaessa

Suurin synti on jättää kynsilakka paikoilleen viikoiksi tai jopa kuukausiksi. Gonzalez kehottaakin lakkaamaan varpaankynnet vain silloin, kun olet menossa johonkin ja haluat kynsiesi näyttävän kauniilta.  

– Kun peität kyntesi muovilla, kynsipeti ei pääse hengittämään. Tämä heikentää kynttä sekä aiheuttaa valkoisia läikkiä, mies kertoo.

– Jos ajattelet kynsilakkaa ikään kuin meikkinä ja muistat aina poistaa sen huolellisesti, saat terveet kynnet loppuelämäksesi, Gonzalez sanoo.

Kosteuta ja hiero jalkojasi joka ilta

Kauniiden jalkojen ylläpitäminen vaatii pientä päivittäistä hoitoa. Gonzalez suosittelee hieromaan kumpaakin jalkaa vähintään 20 sekunnin ajan joka ilta. Hieronnan voi tehdä esimerkiksi kosteusvoiteen levittämisen yhteydessä.

– Jalkojen iho on seitsemän kertaa paksumpaa kuin kasvojen, joten tarvitset voimakkaan rasvan, joka läpäisee kaikki ihon kerrokset, mies kertoo.

Erityisesti jalkojen kovettumia kannattaa hieroa.

– Yritä nipistellä jalkojen ihoa ylöspäin ja rullata sitä, erottaaksesi ihon päällimmäisen kerroksen alimmista kerroksista. Jos teet tätä liikettä noin viiden sekunnin ajan kovettumien kohdalla, autat ihoa palauttamaan sen elastisuuden, Gonzalez neuvoo.

Lähde: Vogue

Lue myös:

    Uusimmat