Kuulostaako tutulta? Someilmiöksi noussut Heikki, 22, tehtailee kappaleita, jotka muistuttavat hämmästyttävästi rakastettuja rock-klassikoita

3:43
Tältä kuulostavat someilmiöksi nousseen Heikki Rannan "rock-klassikot"

Youtubessa suurta suosiota nauttiva Heikki Ranta esitteli lauluntekijän taitojaan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin torstaina 6. toukokuuta suomalaiseen Heikki Rantaan, 22, joka on noussut todelliseksi someilmiöksi Youtube-videoillaan. Ranta tehtailee kanavallaan kappaleita, jotka muistuttavat erehtymättömän paljon suomalaisia klassisia rock-kappaleita – mutta ne ovat kuitenkin hänen omia kappaleitaan, eivätkä cover-tulkintoja.

Ranta kertoo saavansa kappaleet kuulostamaan klassikoilta niin, että hän on opiskellut erittäin tarkkaan lukuisten suomalaisten klassikkoartistien historiaa sekä heidän musiikkinsa sielunelämää. Rannan tulkinnat ovatkin saaneet Youtuben polvilleen, sillä hänen videoillaan on videopalvelussa lähes miljoona katselukertaa. 

Muusikon mukaan hän on opetellut itse soittamaan useita eri soittimia, joita hänenkin kappaleillaan kuullaan. Suurin haaste Rannan mukaan on syventyä kunkin tunnetun suomalaisartistin mielenlaatuun sekä ajattelutapaan. 

Vanhemmasta musiikista on Rannan mukaan helpompaa kaivaa hahmoja sekä maneereja, joita voi toistaa omaan tapaansa. Kappaleiden tuotannon lisäksi Rannan tyyliin kuuluu mukailla artistien autenttista ulkonäköä ja hän jopa tuottaa kappaleisiinsa musiikkivideoita ajan henkeä mukaillen. 

Katso yllä olevalta videolta, mikä on Heikki Rannan menestyksen salaisuus!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja