Kuulapyssyillä aseistautuneet miehet ryöstivät huoltoaseman Espoossa – seuraava keikka sujui kuin Kummelissa

Kuulapyssymiehet ryöstivät huoltamon - kelloliikkeessä ryöstöyritys meni nolosti pieleen 2:30
Kuulapyssymiehet ryöstivät huoltamon – kelloliikkeessä ryöstöyritys meni nolosti pieleen.

Viime helmikuussa Espoossa mieskaksikko ryösti Lahnuksen Shell-huoltoaseman kuula-aseilla uhaten. Saaliiksi he saivat satoja euroja. 

Kaksikko oli naamioitunut ja mennyt aidoilta näyttäviä kuulapyssyjään heilutellen huoltoasemalla yksin työnvuorossa olleen naisen luo vaatien tältä huoltoaseman kassaa. Työntekijä oli käskyn mukaisesti avannut kassan, jolloin toinen tekijöistä tyhjensi sen kolikoita myöten. Sillä välin toinen tekijä oli käskyttänyt työntekijän kanssaan takahuoneeseen saadakseen tilityspusseja kassakoneen tyhjentämistä varten. Poistuessaan paikalta rosvot veivät mukanaan tupakka-askeja.

Liikkeen työntekijän mukaan miehet olivat kyselleet häneltä vartijoiden hälyttämisestä ja sanoneet, että jos paikalle tulisi vartijoita tai poliiseja, niin asiat menisivät "rumaksi". Tällä tarkoitettaisiin ammuskelun alkamista.

Viedyn omaisuuden arvo oli yhteensä 470 euroa. 

Koira pelästytti rosvot karkuteille

Vain muutamaa päivää myöhemmin miehet päättivät tehdä uuden keikan Nurmijärvellä. Naamioituneet miehet menivät paikalliseen valokuvaamoon ja kelloliikeeseen kuula-ase esillä.

Teko jäi kuitenkin yritykseksi, sillä liikkeen henkilökunta oli sattunut olemaan liikkeen takatilassa. Liikkeessä olleet sulkivat tilojen välisen oven ja ryöstäjät poistuivat paikalta pelästyttyään liikkeessä olleen suurikokoisen koiran haukuntaa.

Valvontakameravideo tapauksesta näyttää tapahtumankulun olleen hyvin nopea, jopa erikoinen. Toinen miehistä näyttää peittäneen kasvojaan suurehkolla kassilla, ja miesten poistuminen ja saapuminen oli kaikkea muuta kuin järjestäytyneen oloista.

Huoltoaseman myyjälle 500 euron korvaukset

Miehistä vuonna 1994 syntynyt tuomittiin yhteensä 2 vuoden vankeuteen ryöstöstä ja ryöstön yrityksestä. Vankeusrangaistuksen pituuteen vaikutti aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpano.

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin näiden ryöstön ja sen yrityksen lisäksi huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä rattijuopumuksesta. Hän sai teoistaan 1 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistuksen. Hän oli pitänyt hallussaan amfetamiinia, hasista sekä huumaavia lääkkeitä ja ajanut autoa huumeiden vaikuttamisen alaisena.

Miehet velvoitettiin korvaamaan huoltoasemalla työskenneelle naiselle 500 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä. Teossa käytetty kuula-ase tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat