Mainos

Kuuden liikkeen tehotreeni – näillä saat rasvan palamaan!

Kuuden liikkeen tehotreeniohjelmalla poltat tehokkaasti rasvaa ja lisäät lihasmassaa – tuloksia voit nähdä jo kuukaudessa, Kunto Plus -lehti kertoo.

Teholiikkeet

1. Burpee


2. Leveä maastaveto ja pystysoutu


3. Voimatyöntö kahvakuulalla


4. Askelkyykky ja kierto


5. Etunojapunnerrus ja ylävartalon nosto


6. Sammakkoliike vuorojaloin


Kun tavoitteena on polttaa tehokkaasti rasvaa ja kehittää tilalle lihasta, voidaan lihaskunto- ja aerobisen treenin yhdistelmällä saavuttaa maksimaalinen hyöty.

Lihastreeni

Mitä enemmän lihasmassaa, sitä tehokkaammin energiaa kuluu. Ohjelman kaikki kuusi koko kehoa treenaavaa tehokasta harjoitetta kuormittavat suurten lihasryhmien – kuten jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon– lisäksi useita muita lihaksia.

Tee jokaista kuutta harjoitetta viisi viidentoista toiston sarjaa mahdollisimman rivakasti. Pidä sarjojen välissä minuutin tauko. Näiden jälkeen pitäisi olla jo aivan puhki, mutta jos virtaa riittää, tee vielä pari sarjaa. Muista lämmittely!

Aerobinen treeni

Aerobisella treenillä pyritään lisäämään energiankulutusta entisestään. Treeni tehdään kohtuullisella tai korkealla teholla, ja syke saa kohota toistojen aikana reippaasti niin, että et pysty puhumaan puuskuttamatta.

Voit valita aerobiseksi treeniksi minkä tahansa sykettä nostavan lajin. Esimerkiksi juoksu, pyöräily tai soutulaite- tai crosstrainer-harjoittelu sopivat mainiosti. Lämmittele ensin 5–10 minuuttia ja tee sitten 30 minuutin treeni täydellä teholla.

Jälkipoltto

Kun treenit tehdään kovalla teholla, niin jälkipoltto jatkuu elimistössä vielä useita tunteja treenin jälkeen. Palkintona tehokkaasta treenistä energiankulutus pysyy pitkään tavallista korkeammalla vaikka treeni on jo loppunut.

Mahdollisimman tehokkaan kulutuksen takaamiseksi onkin ensisijaisen tärkeää antaa kaikkensa jokaisessa sarjassa. Treenaajan siis kuuluukin hengästyä ja treenin pitääkin väsyttää ja tuntua rasituksena lihaksissa. 


MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:​​​​​​​

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.