Kurviselta mielenkiintoinen kommentti Iltalehdelle: Keskustalle käy, että Rinne jatkaisi ministerinä

4:42
Mitä uudelta pääministeriltä vaaditaan? Näin asian näkee Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund

Keskusta ei vastusta, jos hallitustunnustelijaksi valitaan SDP:n puheenjohtaja, pääministerin paikalta väistynyt Antti Rinne. Asiasta kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.


– Hallitustunnustelijan henkilö ei ole meille oleellinen, kunhan maahan saadaan toimintakuntoinen hallitus, Kurvinen sanoi.

Hänen mukaansa oleellista keskustalle on, että SDP valitsee pääministerin, joka pystyy palauttamaan hallituksen uskottavuuden ja luottamuksen.

Keskusta on myös valmis hyväksymään Rinteen jatkon ministerinä, vaikka hän ei pääministerinä voikaan jatkaa.

– Se on SDP:n päätös, me emme sekaannu siihen, Kurvinen sanoi IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa myöhemmin päivällä.

Marin pitää luontevana Rinnettä

Pääministeriehdokkaaksi ilmoittautunut liikenne- ja viestintäministeri, SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin sanoi eilen, että olisi luontevaa, että hallitustunnustelija olisi Rinne, eikä kumpikaan pääministeriehdokkaista.

Myös pääministeriehdokkaaksi ilmoittautunut SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman pitää järkevänä, että hallitustunnustelija on joku muu kuin kumpikaan ehdokkaista. Hän ei kuitenkaan suoraan vastannut medialle eduskunnassa, voiko hänen mielestään tunnustelija olla Rinne.

Eduskuntaryhmät sopivat hallitustunnusteluiden vetäjästä huomenna kello 16.30 alkavassa Lindtmanin koolle kutsumassa kokouksessa. Sitä ennen SDP:llä on oma esitys hallitustunnustelijaksi.

Tilaisuudessa jaetaan myös tunnustelijan kysymykset ja sovitaan eduskuntaryhmien vastausten määräajasta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja