Mainos

Kuopion koulusurmaaja Joel Marinin asianajaja MTV Uutisille: "Päämieheni toivoo, että hänen läheisensä jätetään rauhaan"

4:13

Joel Marinin asianajaja pitää todennäköisenä, että hänen päämiehelleen tehdään mielentilatutkimus.

Kuopiossa 1. lokakuuta tapahtuneesta kouluhyökkäyksestä epäillyn Joel Marinin asianajaja kertoo MTV Uutisille kuulustelujen edistymisestä.

– Tilanne on se, että kuulusteluja on jatkettu ja ne ovat edistyneet rauhallisissa tunnelmissa. Esitutkinta on edennyt, mutta sen enempää en pysty siitä sanomaan, asianajaja Matti Niiranen sanoo.

Pitkään alalla työskennellyt asianajaja uskoo, että Marinille tehdään mielentilatutkimus.

– Siitä en voi tietenkään sanoa mitään, että pyytääkö joku sitä. Kun mietitään sitä, mikä tapahtumakokonaisuus on, en näe mahdollisena, ettei mielentilatutkimusta määrättäisi. Ihmettelisin suuresti, mikäli sitä ei tällaisessa tapauksessa tehtäisi, Niiranen toteaa.

Joel Marinia epäillään murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Keskusrikospoliisi tiedotti maanantaina Twitterissä, että Kuopion väkivallanteon tutkinta jatkuu ja aiheesta tiedotetaan lisää sitten, kun se on esitutkinnan puitteissa mahdollista.

– Poliisi korostaa, että teosta epäillyn lähiomaiset ovat toivoneet, ettei heitä lähestytä aiheeseen liittyen, tviitissä sanottiin.

Asianajaja kertoo keskustelleensa asiasta päämiehensä kanssa muutamalla sanalla.

– Päämiehelläni oli vastaava toivomus. Hän toivoo, että hänen läheisensä jätetään rauhaan, että media ei kohdistaisi heihin minkäänlaista painetta, Niiranen kertoo.

Nuori nainen kuoli ja yhdeksän muuta uhria haavoittui, kun opiskelija Joel Marin hyökkäsi opiskelijoiden ja opettajan kimppuun sapelintyyppisellä teräaseella Kuopiossa Savon ammattiopistossa tiistaina 1. lokakuuta 2019.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja